Foto: F64

Saeima šodien piekrita valsts budžeta līdzekļu pārdalei vairāk nekā 28 miljonu eiro apmērā veselības aprūpei, iemaksai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OEDC), kā arī izdevumu kompensēšanai par dzelzceļa infrastruktūras lietošanu.

Deputāti piekrita pārdalīt 6 miljonus eiro no Finanšu ministrijas (FM) finansējuma, kas paredzēti iemaksas Eiropas Kopienas budžetā, uz Satiksmes ministrijas budžetu, lai kompensētu izdevumus uzņēmumam "Pasažieru vilciens" par dzelzceļa infrastruktūras lietošanu 2016.gadā.

No tās pašas FM budžeta apakšprogrammas 6 miljoni eiro tiek pārdalīti uz Veselības ministrijas budžetu. No šiem līdzekļiem 3 miljoni eiro nepieciešami, lai daļēji apmaksātu rēķinus par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem Eiropā, bet vēl 3 miljoni eiro - lai daļēji segtu līdzekļu deficītu kompensējamo medikamentu un medicīnisko ierīču apmaksai.

Vēl no FM apakšprogrammas, kas paredz finansējumu VAS "Valsts nekustamie īpašumi", 16,06 miljoni eiro pārdalīti Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcai, lai nodrošinātu jaunā A korpusa 1.kārtas būvniecības pabeigšanu.

Saeima arī piekrita no finansējuma jaunās politikas iniciatīvai "Radikāla rīcība ēnu ekonomikas apkarošanai nodokļu administrēšanas un muitas lietu jomā" 2,84 miljonus eiro pārdalīt uz Ārlietu ministrijas budžetu, lai segtu Latvijas ikgadēju iemaksu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OEDC) par 2017.gadu.

Tāpat paredzēts par 14 587 eiro apmērā samazināt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēkas Talejas ielā 1 telpu nomas maksai piešķirto finansējumu. Šos līdzekļus pārdalīs uz Iekšlietu ministrijas budžetu, lai nodrošinātu viena ierēdņa pārcelšanu no VID uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centru.

Deputāti arī piekrita pārdalīt 8,24 miljonus eiro uz budžeta programmu "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" no dažādu institūciju finansējuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!