Foto: AFP/Scanpix

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ceturtdien uzrunā Saeimai mudināja strādāt pie uzņēmējdarbības vides uzlabošanas, kā arī rosināja apsvērt iespēju ļaut uzņēmējiem iespēju maksāt nodokļus citās valūtās.

"Vēl, domājot par izcilu uzņēmējdarbības vidi, kāpēc mums liegt uzņēmējiem iespēju maksāt nodokļus arī citās valūtās, ne tikai eiro? Es te neredzu nekādas problēmas," teica valdības vadītājs.

Viņš kā piemēru minēja Helsinku lielveikalu "Stockmann", kur pircējs var norēķināties skaidrā naudā, arī Krievijas rubļos. "Kas ir ieguvējs? Pircējs, uzņēmējs un Somijas valsts, tātad tās iedzīvotāji. Mums jādomā arī par šo virzienu," uzskata premjers.

Runājot par uzņēmējdarbības vides uzlabošanu, Kučinskis atgādināja, ka pēc "Brexit" izskanējis viedoklis, ka daudzi Lielbritānijā reģistrētie uzņēmumi meklēs citas mītnes zemes Eiropas Savienībā.

Ārzemju investoru, kurš vēlas reģistrēt uzņēmumu Latvijā, būtu jānodrošina iespēja reģistrēt uzņēmumu Latvijā, aizpildot visus formālos dokumentus e-vidē angļu valodā, viņam ir jābūt pārliecībai, ka arī visas uzņēmumu finansiālās atskaites viņš varēs aizpildīt angļu valodā, pauda premjers.

Tāpat investoram ir jāzina, ka visus nodokļus viņš varēs pārskaitīt uz vienu kontu, kā arī nevar būt šaubas, ka maksātnespējas gadījumā tiks nodrošināta Eiropas Savienības standartiem atbilstoša aizsardzība. Šāda informācija par uzņēmuma darbību Latvijā potenciālām investoram ir jābūt iespējai uzzināt internetā un angļu valodā.

Kā ziņots, Kučinskis ceturtdien Saeimā uzstājās ar ikgadējo ziņojumu par valdības paveikto un iecerēto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!