Foto: LETA
Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) vadība, tiekoties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, lai pārrunātu darbaspēka nodokļu samazināšanu, paudusi, ka daļēji to varētu darīt, nodokļu slogu pārceļot uz patēriņu vai nekustamo īpašumu, taču prezidents šādam viedoklim nepiekrīt.
Valsts prezidenta preses dienests informē, ka Bērziņa ieskatā, kompensējot darbaspēka nodokļu sloga samazinājumu tikai uz nekustamo īpašumu nodokļu rēķina, varētu vēl vairāk saasināties iedzīvotāju izceļošana no Latvijas. Viņaprāt, tieši šī problēma nekavējoši jārisina, jo tā šobrīd rada lielākos draudus Latvijas nākotnes attīstībai kopumā.

Prezidents un LDDK vadība nav vienisprātis arī par to, kādas izmaiņas nepieciešamas saistībā ar neapliekamo minimumu. Proti, Bērziņš domā, ka neapliekamā minimumu kaut nedaudz tuvinot ES vidējam līmenim, būtu būtiskākais solis virzienā uz ēnu ekonomikas samazināšanu.

Turpretī LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone norādījusi, ka prioritāti jāceļ nodokļu atvieglojumi par apgādībā esošām personām, kas būtu jāpalielina līdz līmenim, kāds noteikts pensionāriem, tas ir, 165 latiem mēnesī, bet par vispārējā neapliekamā minimuma paaugstināšanu iespēju robežās jālemj tikai pēc tam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!