Latvijas cilvēki nesaprot Grieķijas cilvēkus, - tā Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret Grieķijas referenduma rezultātiem žurnālistiem Briselē komentējis finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Viņš arī atgādina, ka Latvija, 2008.gadā piedzīvojot smagu krīzi, veikusi ievērojamus taupības pasākumus, kas valsti atkal padarījuši ekonomiski konkurētspējīgu.

"Mēs veicām ļoti stingrus taupības pasākumus, -  mēs sakārtojām budžetu ļoti ātrā laikā. Mūsu ekonomika samazinājās par vairāk nekā 20%. Mēs veicām samazinājumus valsts pārvaldē vairāk nekā 30% apmērā gan algās, gan strādājošo skaita ziņā," sacījis ministrs. 

Ziņots, ka Grieķijas pilsoņi svētdien notikušajā referendumā teikuši "nē" starptautisko aizdevēju prasībām. Pēc šī bezprecedenta gadījuma eirozonā nav skaidrības par to, kā situācija attīstīsies tālāk, tomēr skaidrs, ka Eiropas līderiem nāksies apsvērt Grieķijas aiziešanu no monetārās savienības.

Jau nedēļu bankas Grieķijā ir slēgtas. Otrdien valsts neveica maksājumu Starptautiskajam Valūtas fonda, 1,5 miljardu eiro apmērā, tādēļ fonds pārtraucis tālāku Grieķijas finansēšanu. Savukārt Eiropas Finanšu stabilitātes mehānisms paziņojis, ka Grieķija oficiāli ir piedzīvojusi valsts maksātnespēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!