Foto: DELFI

Rīgas dome (RD) sagatavojusi grozījumus pašvaldības 2018. gada budžetā, kas paredz deficītu no 48,3 miljoniem eiro palielināt līdz 89,3 miljoniem eiro, liecina izskatīšanai Finanšu un administrācijas lietu komitejā iesniegtais lēmumprojekts.

Pērn 15. decembrī apstiprinātajā budžetā pašvaldība plānojusi iekasēt 906,6 miljonus eiro, bet tērēt 954,9 miljonus eiro. Sagatavotie grozījumi paredz, ka pašvaldība iekasēs 908,4 miljonus eiro, bet tērēs997,7 miljonus eiro, tādējādi gandrīz dubultojot budžeta deficītu līdz 9,8% no pašvaldības ieņēmumiem.

Finanšu departamenta tēriņi augs par 26,3 miljoniem eiro, tostarp par 14,5 miljoniem augs pašvaldības mērķdotācija pašvaldības autoceļiem un ielām, bet pilsētas investīcijas augs par 7,8 miljoniem eiro

Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārziņā esošo programmu finansējumu iecerēts palielināt par 13,8 miljoniem eiro. Labklājības departamenta pārziņā esošo programmu tēriņus cels par 850 tūkstošiem eiro, bet Mājokļu un vides departamenta izdevumi augs par 165 tūkstošiem eiro.

Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" pārziņā esošo programmu finansējums augs par 723 tūkstošiem eiro, būvvalde saņems vēl 45 tūkstošus eiro, pie papildus 351 tūkstoša eiro tiks "Rīgas pieminekļu aģentūra", "Rīgas pilsētas arhitekta birojs" saņems vēl 74 tūkstošus eiro, bet "Rīgas enerģētikas aģentūra" – vēl 43 tūkstošus eiro.

Sagatavotais lēmumprojekts liecina, ka pamatlīdzekļu atlikums pašvaldības budžetā gada sākumā ir 111,1 miljona eiro apmērā.

RD Finanšu un administrācijas lietu komiteja lēmumprojektu izskatīs trešdien, 21. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!