Foto: LETA

Saeima pirmdien atbalstīja vairākus dāsnus deputātu priekšlikumus piešķirt naudu kristīgo konfesiju dievnamu remontdarbiem.

Vairākumam priekšlikumu naudas piešķiršanai autori bija valdošās koalīcijas pārstāvji. Teju visi no priekšlikumiem tika apstiprināti, neskatoties uz valdības rekomendāciju to nedarīt.

Tā pēc Dzintara Zaķa priekšlikuma biedrībai "Mariāņu palīgu apvienībai" Rikavas Dieva apredzības Romas katoļu baznīcas jumta nomaiņai tika piešķirti 25 000 eiro.

Pēc Solvitas Āboltiņas (V) un Edvarda Smiltēna (V) priekšlikuma Rīgas Metropolijas Romas katoļu kūrijai Rīgas Sv.Jēkaba katedrāles avārijas darbiem ārsienu, jumta un torņa konstrukciju bojājumu novēršanai tika piešķirti 20 000 eiro.

Tāpat atbalstu guva Āboltiņas un deputāta Kārļa Šadurska ( V) kopīgi gatavotais priekšlikums piešķirt 20 000 eiro Rīgas Metropolijas Romas katoļu kūrijai Rīgas Augstāko Reliģijas zinātņu institūta telpu remontam.

Savukārt Janīnas Kursītes - Pakules (NA), Alda Adamoviča (V), Šadurska un Smiltēna kopīgais priekšlikums paredz Aglonas bazilikai piešķirt pat 215 000 eiro lielu atbalstu. Līdzekļi piešķirti Aglonas Bazilikas neatliekamo restaurācijas un remontdarbu veikšanai.

Atbalstu guvis arī Kursītes - Pakules priekšlikums piešķirt 4882 eiro biedrībai "Jaunie Spārni" Rušonas Svētā Erceņģeļa Miķeļa Romas katoļu baznīcas torņa rekonstrukcijai.

Pēc Vilna Skujiņa (ZZS) priekšlikuma Saeima piešķīra 12 375 eiro Liepājas pilsētas domei, lai tā varētu restaurēt Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāles nacionālās nozīmes mākslas pieminekli - ērģeles, to restaurācijas sadaļai "Hauptwerk pulpešu atjaunošana".

"Delfi" jau ziņoja, ka budžeta prioritātes nākamgad izvirzītas valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšana, veselības aprūpes pieejamības uzlabošana, kā arī izglītības kvalitātes uzlabošana.

Papildu finansējums nākamajā gadā paredzēts Nacionālo bruņoto spēku kaujas spēju celšanai, tostarp zemessardzes un jaunsardzes attīstībai, kā arī valsts kiberdrošības stiprināšanai. Tāpat papildu nauda arī paredzēta policistu, ugunsdzēsēju, glābēju un ieslodzījuma vietu pārvalžu darbinieku algu paaugstināšanai, kā arī valsts robežsardzei valsts drošības stiprināšanas pasākumu īstenošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!