Foto: F64

Septembra sākumā Latvijā virs diviem miljoniem eiro parāds valsts budžetam bija 35 personām, kas ir par divām personām vairāk nekā augusta sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie dati par simts lielākajiem nodokļu parādiem budžetā.

Sarakstā iekļautie simts nodokļu parādnieki valstij 1.septembrī bija parādā kopumā 247,608 miljonus eiro, kas ir par 1,6% vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Nodokļu parādnieku saraksta līderis jau ilgstoši ir privātpersona Jevgeņijs Jakovļevs, kura parāds septembra sākumā bija 19,16 miljoni eiro. Seko pārtikas produktu vairumtirgotājs "Asiva", kura parāds šā mēneša sākumā bija 9,348 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Krievijas pilsone Svetlana Makovecka. Savukārt trešais lielākais nodokļu parāds - 8,626 miljoni eiro - bija privātpersonai Vadimam Mitrofanovam.

Degvielas, kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirgotāja "AVT Nafta" parāds septembra sākumā bija 8,572 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir "Solar Holding".

Piektajā vietā ierindojies metālizstrādājumu ražotājs "Krāsainie lējumi" ar 8,213 miljonu eiro parādu, bet sestais lielākais parādnieks ša mēneša sākumā bija metālapstrādes kompānija "KMM Metāls" ar 7,788 miljona eiro parādu. Uznēmuma īpašnieki ir Māris Dzenītis, Kaspars Losa un Māris Niedra

Kokmateriālu, būvmateriālu un sanitārtehnikas ierīču vairumtirdzniecības pakalpojumu sniedzēja "Chemi Baltic" parāds septembra sākumā bija 7,64 miljoni eiro. Šis uzņēmums pieder Latvijas privātpersonai Eduardam Pogorelovam.

Astotais lielākais nodokļu parādnieks šā mēneša sākumā bija uzņēmums "Eco Tyre Baltics" ar 7,444 miljonu eiro parādu. Uzņēmums pieder Baltkrievijas pilsonim Emīlam Jarmohinam. Seko uzņēmums "Baltic lumber products" ar 5,257 miljonu eiro parādu. Šī uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "Baltic Autoinvest Group".

Savukārt lielāko parādnieku desmitnieku ša mēneša sākumā noslēdz metāla un metāla rūdu vairumtirgotājs "Future Vision" ar 4,949 miljonu eiro parādu. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lielbritānijas pilsonis Mohammads Ghalibs.

Septembra sākumā 100 lielāko parādnieku sarakstā bija arī tādi uzņēmumi kā "Dzintars" ar 1,96 miljonu eiro parādu, "Pilsētmāju institūts Urban art" ar 1,749 miljonu eiro parādu, "East-West Transit" ar 2,634 miljonu eiro parādu un citi.

Pagājušā mēneša sākumā 100 lielākie parādnieki valstij bija parādā kopumā 243,702 miljonus eiro.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!