Foto: F64

Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi nākamgad nav plānots paaugstināt, un nav gaidāmas arī citas būtiskas nodokļu izmaiņas, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" apliecināja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

"Nākamajā gadā neplānojam nodokļu celšanu," sacīja premjere. Vienas no izmaiņām, par ko panākta vienošanās nozarē, ir akcīzes nodokļa paaugstināšana alkoholam jau šogad, viņa minēja.

Vienlaikus Straujuma atzina, ka, iespējams, iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likme tomēr netiks samazināta par vienu procentpunktu - no 23% līdz 22%, kā plānots.

"Es šaubos, vai mēs varēsim samazināt IIN," teica Straujuma, skaidrojot, ka tas saistīts ar ieņēmumu samazināšanos pašvaldībām.

Papildu ieņēmumus valdība plāno gūt, apkarojot ēnu ekonomiku. Tāpat tiek cerēts uz ekonomikas izaugsmi. Budžeta konsolidācija nav valdības plānos, uzsvēra Straujuma.

Jau vēstīts, ka iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma tempa prognoze 2015. gadam samazināta no 2,8% līdz 2,1%, savukārt 2016. gadam no 3,3% līdz 3%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!