Foto: DELFI
Taksometru vadītāji oficiāli strādā mazāk nekā stundu dienā, bet mēnesī "uz papīra" saņem tikai dažus desmitus eiro, svētdien vēstī LNT ziņu raidījums, atsaucoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem.

Kā vēstī raidījums, 66 eiro ir vidējā Latvijas taksometru vadītāju oficiālā mēnešalga. Šie dati apstiprina nereti dzirdēto, ka taksometru pakalpojumu joma Latvijā ir viena no tumšākajām nozarēm.

Tematiskajās pārbaudēs atbildībās iestādes regulāri atklāj, ka taksometru firmas nepareizi aprēķina nodokļus no darba algām, tomēr problēma joprojām nav atrisināta. Finanšu ministrijas Valsts sekretāra vietnieks Ilmārs Šņucins raidījumam norādījis, ka taksometru kompānijas uzrāda darba stundas, kas ir pietiekami mazas. Tiek grozīti skaitītāju rādītāji un deklarācijas, un attiecīgi kontrolējošajām iestādēm nav iespēju pārliecināties par šo nobraukumu.

Raidījums vēstī, ka kontrolējošās iestādes līdz šim bijušas bezspēcīgas centienos apkarot ēnu ekonomiku taksometru nozarē. Lai situāciju labotu, izstrādāts speciāls nodokļu regulējums, ko plāno piemērot tikai taksometru nozarei.

Vienlaikus tiek ziņots, ka jaunā kārtība liks taksometru uzņēmumiem palielināt brauciena cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!