Foto: LETA
Uzņēmējdarbības riska valsts nodeva nākamajā gadā būs 36 eiro centi mēnesī, otrdien lēma valdība.

Nākamgad ieņēmumi no uzņēmējdarbības riska valsts nodevas tiek plānoti 3 044 935 eiro, no kuriem 84% jeb 2 560 397 tiks novirzīti darbinieku prasījumu garantiju fondā darbinieku prasījumu segšanai un 16% jeb 484 538 eiro - Maksātnespējas administrācijai (MNA) kapacitātes stiprināšanai.

Iepriekš Tieslietu ministrijā (TM) informēja, ka, novirzot daļu uzņēmējdarbības riska nodevas maksātnespējas procesu uzraudzības pilnveidošanai, tiks stiprināta MNA kapacitāte.

Kā informēja ministrijā, patlaban notiek aktīvs darbs divos virzienos - tiek turpināta uzsāktā maksātnespējas administratoru profesijas reforma un pilnveidota maksātnespējas procesa uzraudzības sistēma.

Pašlaik esot izveidojusies situācija, ka zemā atalgojuma dēļ MNA esot problemātiski nodrošināt kompetentu darbinieku piesaisti un noturēšanu. Tādēļ ir nepieciešams atalgojuma fonda palielinājums, lai nodrošinātu administrācijai noteikto funkciju kvalitatīvu izpildi, konkurētspējīgu darbinieku atalgojumu, novērstu personāla mainību un stiprinātu esošos cilvēkresursus, kā arī piesaistītu jaunus kvalificētus speciālistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!