Foto: LETA

Fiskālās disciplīnas padome (FDP) iebilst pret valdības lēmumu pārdalīt ietaupītos līdzekļus, kas radušies, samazinot izdevumus Eiropas kopienā 2017. gadā, portālu "Delfi" informēja padomē.

Otrdien Ministru kabineta sēdē akceptēta ietaupīto līdzekļu pārdale no budžeta apakšprogrammas "Iemaksas Eiropas Kopienas budžetā" uz Satiksmes ministrijas (SM) budžeta programmas "Sabiedriskais transports" apakšprogrammām. Kopumā pārdalīti vairāk nekā 19 miljoni eiro.

Padome iebilst pret lēmumu pārdalīt ietaupītos līdzekļus, jo šāda rīcība samazina maksimāli pieļaujamos valsts budžeta izdevumus 2017. gadam par 19,046 miljoniem eiro.

Fiskālās disciplīnas uzraugu ieskatā lēmums par finansējuma piešķiršanu SM, samazinot izdevumus iemaksām Eiropas kopienas budžetā, rada neatbilstību ar Fiskālās disciplīnas likumu.

Lai novērstu neatbilstību, FDP rekomendē valdībai izstrādāt pasākumus, kuri pilnībā kompensētu lēmumu piešķirt papildu 19,046 miljonus eiro SM sabiedriskā transporta apakšprogrammu vajadzībām.

Vēstīts, ka no Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammas "Iemaksas Eiropas Kopienas budžetā" pārdalīs 19,046 miljonus eiro, lai kompensētu izdevumus par dzelzceļa infrastruktūras lietošanu AS "Pasažieru vilciens", kā arī zaudējumus pasažieru pārvadātājiem ar autobusiem, paredz otrdien valdības atbalstītā apropriācijas pārdale.

No kopējās summas 13,022 miljonus eiro pārdalīs, lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto izdevumu kompensēšanu "Pasažieru vilcienam" par dzelzceļa infrastruktūras lietošanu 2017. gadā.

Savukārt attiecīgi 5,024 miljonus eiro un miljonu eiro pārdalīs uz budžeta apakšprogrammām "Dotācija zaudējumu segšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem" un "Dotācija sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem ar braukšanas maksas atvieglojumiem saistīto zaudējumu segšanai", lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto izdevumu kompensēšanu pārvadātājiem par pasažieru pārvadāšanu reģionālajos un pilsētas nozīmes maršrutos 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!