Foto: LETA

Lai arī sociālie partneri un uzņēmēji izteikuši dažādus iebildumus, valdība neatteiksies no valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmes palielināšanas, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" uzsvēra Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc viņa teiktā, diskusijām ir pielikts punkts un šis ir izšķirošs brīdis veselības aprūpes nozarei. "Veselības aprūpei šis ir izšķirošs brīdis. Vai nu mēs izdarām tagad, vai arī izslīgsim diskusijās," klāstīja Kučinskis.

"Atgriešanās pie baltas lapas no manas puses nebūs," sacīja premjers, piebilstot, ka koalīcijas nostāja šajā jautājumā ir vienota.

Runājot par iespēju palielināt pievienotās vērtības nodokli, Kučinskis atzina, ka politiskās partijas šādam solim nav bijušas gatavas.

Kā ziņots, koalīcijas partneri panākuši vienošanos par sociālo iemaksu pieaugumu, savukārt par lielāku iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes progresivitāti diskusijas vēl turpināsies.

Sociālās iemaksas iecerēts celt, lai palielinātu veselības aprūpes finansējumu. Paredzēts, ka sociālās iemaksas solidāri – pa pus procentpunktam – pieaugs gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem. Savukārt nodokļu nemaksātājiem varētu būt noteikts speciāls maksājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!