Foto: LETA
Valdība otrdien skatīs vairākkārt atliktos grozījumus likumā "Par valsts pensijām", un ministri izlems, vai atbalstīt daļu no priekšlikumiem, ņemot vērā valsts budžeta iespējas.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pirmdien pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka rītdienas sēdē par šiem grozījumiem diskutēs kontekstā ar valsts budžeta iespējam. Valdība lems, vai var atbalstīt priekšlikumus un kāds būs līdzekļu avots.

Iespējams, valdība varētu lemt par visu ministriju budžetu samazinājumu, lai varētu atbalstīt kādu daļu no priekšlikumiem, piebilda Straujuma.

Jau ziņots, ka Straujuma iepriekš pavēstīja, ka vēlētos, lai Labklājības ministrija (LM) grozījumu piedāvājumu sadalītu vairākos posmos un virzītu uz priekšu to sadaļu, kas būtiski neskar nākamā gada budžetu.

Grozījumi likumā "Par valsts pensijām" paredz turpmāk izslēgt iespēju pensiju aprēķināšanā piemērot negatīvus kapitāla indeksus, šādi novēršot iespējamas negatīvas sekas nākotnes pensionāriem, kā arī pārrēķināt krīzes laikā piešķirto pensiju apmērus saistībā ar negatīvajiem kapitāla indeksiem.

Savukārt Latvijas Pensionāru federācija paziņoja, ka tās valde nākamajā mēnesī lems par protesta akciju rīkošanu, ja valdība rīt neatbalstīs grozījumus likumā "Par valsts pensijām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!