Foto: LETA
Budžets nav realizējams praksē, pārliecināts arodbiedrības LABA valdes priekšsēdētājs Raimonds Gailis, portālu "Delfi" informē LABA.

"IKP pieaugums 2017. gadā ieplānots 6,2% apmērā. Tas nevelk pat uz zinātnisko fantastiku, ņemot vērā sarežģīto starptautisko situāciju, saspīlējumu Eiropas Savienības un Krievijas attiecībās, kas apdraud Latvijas produktu eksportu uz Krieviju, kā arī dramatiski samazina Austrumu investoru plūsmu uz Latviju, kas būtiski bremzē mūsu nekustamo īpašumu, būvniecības un bankas sektorus," prognozē arodbiedrības vadītājs.

Kā arī Gailis apšauba arī bruto algas palielināšanu 2017.gadā līdz 887,1 eiro.

"Tas nozīmē, ka katram Latvijas darbiniekam būs jāsaņem par 120 eiro un 80 centiem vairāk, salīdzinot ar 2014. gadu. Bet strauja bezdarba samazināšana, kuru arī solīja Laimdotas Straujumas (V) valdība, ir iespējama tikai algas dempinga apstākļos. Citādi mūsu uzņēmēji paliek pilnīgi nekonkurēntspējīgi".

LABA arodbiedrības priekšsēdētājs vērš uzmanību nopietnam spēka struktūru budžeta palielinājumam, piemēram, gaisa aizsardzībai 2017. gadā ieplānots iztērēt 26,2 miljonus eiro, Aizsardzības Ministrijas "citiem pasākumiem" – 39,7 miljonus eiro un Liepājas cietuma būvei – 47,3 miljonus eiro.

"Tajā pašā laikā jaunas politiskas iniciatīvas Ekonomikas ministrijai 2017. gadā izmaksās tikai 2,5 miljoni eiro. Tas skaidri norāda uz mūsu valdošā režīma prioritātēm," uzsver Gailis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!