Foto: Pixabay
Valsts budžetā 2013.gadā saņemti ziedojumi un dāvinājumi gandrīz trīs miljonu eiro vērtībā, teikts otrdien valdībā uzklausītajā ziņojumā, kurā sniegts pārskats par valsts budžeta izpildi un par pašvaldību budžetiem pērn.

Lielākās ziedojumu un dāvinājumu summas 2013.gadā saņēma Kultūras ministrija (KM), Zemkopības ministrija (ZM) un Izglītības un zinātnes ministrija (IZM). KM saņēma 1,63 miljonus eiro, ZM - 886 450 eiro, IZM - 358 423 eiro.

Lielākie ziedotāji ir juridiskās personas un nerezidenti.

KM pērn saņēmusi AS "Latvijas Valsts meži" mērķziedojumu valstiski nozīmīgiem kultūras pasākumiem, projektu konkursam kultūras pieejamības reģionos nodrošināšanai, koru un tautas deju tradīciju attīstībai. KM saņēmusi arī AS "Rīgas kuģu būvētava" ziedojumu izstādes "Rīgas kuģu būvētavai 100" iekārtošanai, SIA "Alfor" ziedojumu Purvīša balvai, SIA "LDZ Cargo" un AS "Latvijas Valsts meži" ziedojumu 2013.gada XXV Vispārējo Dziesmu un XV Deju svētku pasākumiem. Atbalstu sniedzis arī Borisa un Ināras Teterevu fonds, Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrība, Bila un Melindas Geitsu fonds.

Savukārt IZM no AS "Lauma Lingerie" saņēmusi mācību materiālus - audumus furnitūrai, no SIA "Domeniks" - auto rezerves daļas automehāniķu mācību bāzes nodrošināšanai, no Rīgas brīvostas pārvaldes saņemts atbalsts mācību trenažiera iegādei un telpu remontam.

ZM saņēmusi ziedojumus un dāvinājumus no uzņēmuma "Latvijas Valsts meži" Meža attīstības fondam, no AS "Latvijas Finieris" Latvijas Lauksaimniecības universitātes jubilejai u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!