Valsts ieņēmumu dienests (VID) uz Ieslodzījumu vietu pārvaldi pārcels piecus darbiniekus un papildu jaunu darba vietu izveidošana prasīs papildu finansējumu, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).

Viņš skaidroja, ka, visticamāk, papildu nauda tiks ņemta no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. No viņa teiktā izriet, ka amata vietas Ieslodzījuma vietu pārvaldē tikšot veidotas no jauna, tāpēc tie būs papildu izdevumi, taču pastāv vienošanās, ka līdzekļi šai darbinieku rotācijai tikšot nodrošināti.

Papildu izdevumus veidos arī fakts, ka atalgojums rotētajiem darbiniekiem saglabājams esošajā līmenī arī viņiem strādājot Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Pārceltajiem darbiniekiem esot jurista izglītība. Viens ieguvis maģistra grāds, bet četri var lepoties ar bakalaura grādu.

Jau ziņots, ka rotācijas kartībā citos amatos tiks pārceltas kopumā 39 Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonas, tostarp 22 dažāda līmeņa vadītāji. 18 no vadītājiem tiek pārcelti uz citiem amatiem pašā VID, bet četri vadītāji tiks pārcelti darbā uz citām iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!