Foto: Pixabay

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) otrdien rīkoja diskusiju "Ceļā uz konkurētspējīgu nodokļu politiku", kur eksperti no Lietuvas, Igaunijas un Vācijas prezentēja savu valstu pieredzi saistībā ar nodokļiem un uzņēmējdarbību. Pasākuma video iespējams vērot portālā "Delfi".

Diskusijā piedalījās pārstāvji no LTRK, Latvijas Republikas Finanšu ministrijas un Ekonomikas ministrijas, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, kā arī domnīcas "Certus", SIA "Nemo" u.c. Paneļdiskusijas vadīja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Pasākumā notika trīs prezentācijas, kur Lietuvas piemēru saistībā ar darbaspēka nodokļiem skaidroja Lietuvas Brīvā tirgus institūta analītiķe Ieva Valeškaite, par pašvaldību motivēšanas iespējām uzņēmējdarbības piesaistīšanai no Vācijas skatupunkta stāstīja Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras Igaunijā, Latvijā, Lietuvā (AHK) izpilddirektors Florians Šrēders.

Savukārt par nodokļu iekasēšanas instrumentiem runāja Igaunijas Ieņēmumu dienesta Ienākumu departamenta piedziņas speciālā procesa nodaļas vadītāja Airi Jansena-Uueda.

Pēc katras prezentācijas notika arī paneļdiskusija, kur klātesošajiem bija iespēja uzklausīt ekspertu viedokli, kā arī uzdot sev interesējošos jautājumus.

"Lai izveidotu stabilu nodokļu politiku, būtiski paraudzīties, kā tā tiek organizēta arī cituviet Eiropā, tādējādi domājot par to, kā kļūt konkurētspējīgākiem un piesaistīt uzņēmējus un investīcijas. Tā vietā, lai ilgstoši plānotu un ieviestu jaunus, nepārbaudītus modeļus, mums ir iespēja meklēt risinājumus caur pozitīviem piemēriem, kas jau pierādīti praksē," sacījis Endziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!