Foto: Saeimas administrācija

Partijas "Vienotība" deputātu priekšlikumos nākamā gada budžetam paredzēts papildu finansējums pabalstu izmaksām par mūža ieguldījumu sportā, finansējums sociālai jomai un atbalstam dzimstības veicināšanai un ģimenēm ar bērniem.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs "Vienotības" deputāts Jānis Reirs iesniedzis priekšlikumu, kas paredz piešķirt 24 000 latu nodibinājumam "Latvijas Olimpiešu sociālais fonds", lai nodrošinātu pabalstu izmaksu par mūža ieguldījumu sportā olimpisko spēļu medaļniekiem - sporta veterāniem, izciliem bijušajiem Latvijas sportistiem, treneriem un sporta darbiniekiem.

Savukārt "Vienotības" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis iesniedzis priekšlikumu, kas paredz piešķirt finansējumu, lai nodrošinātu Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteikto normu ieviešanu. Zaķis norāda, ka Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā tika veikti grozījumi, paredzot, ka no 2011.gada sociālās rehabilitācijas pakalpojumi tiks nodrošināti arī no vardarbības cietušām pilngadīgām personām, kā arī vardarbību veikušām personām, tomēr vēlāk šo pakalpojumu sniegšanas uzsākšana tika atlikta uz 2013.gadu.

Vienlaikus visas koalīcijas pārstāvji - nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"TB/LNNK", "Vienotība", Reformu partija un pie frakcijām nepiederošie deputāti iesniedza priekšlikumus finansējumam demogrāfijas jomai saskaņā vienošanos par valsts atbalstu dzimstības veicināšanai un ģimenēm ar bērniem.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 2013.gada valsts budžeta projektam un to pavadošajiem likumprojektiem kopumā saņēmusi vairāk nekā 400 priekšlikumu, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Plānots, ka galīgajā lasījumā par likumprojektu "Par valsts budžetu 2012.gadam" un "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2013.-2015.gadam" un grozījumiem 27 likumos, kas saistīti ar nākamā gada budžetu, Saeima lems 15.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!