Foto: LETA
"Vienotības" deputāte Solvita Āboltiņa trešdien budžeta pieņemšanas Saeimas sēdē no tribīnes kaunināja deputātu Juri Viļumu (LRA), norādot, ka viņa apņemšanās kāpt tribīnē ik reizi, kad var sajust "kvotu smaku", ir liekulīga.

Ziņots, ka Viļums iepriekš solīja kāpt tribīnē un iebilst ik reizi, kad deputātu lēmums ir par tā dēvēto kvotu sadali.

"Es prasīšu balsojumu par katru priekšlikumu, kur jutīšu kvotu smaku un esmu gatavs par katru no tiem debatēt, kamēr vien pietiks spēka. Ja citādi kolēģi neieklausās mūsu argumentos, tad sēdēsim šeit līdz vēlai naktij," iepriekš sacīja Viļums.

Āboltiņa viņam atgādināja, ka pats Viļums 2013. gadā lepojies ar "izsistām kvotām Latgalei".

"Vienmēr esmu uzskatījusi, ka ir ļoti svarīgi vispirms paskatīties uz sevi. Patiesībā pat īsti netaisījos nākt un debatēt. Jau ir pietiekami daudz pateikts. Ir labi atrast sociālajos tīklos kaut ko no vēstures," viņa teica.

"Deputāta Viļuma komentārs par 2013. gada budžetu, kurā viņš, kā smejies, lepojas par sevis izsistajām kvotām Latgalei: "Skaitļos daudz pieticīgāk, bet Latgales pašapziņai nenovērtējams ir Reformu partijas ierosinātais un Saeimas vairākuma piešķirtais atbalsts Latgales un latviešu valodas interaktīvās ābeces izveidošanai, kā arī 25 tūkstoši latu, kas tiek piešķirti latgaliska ikmēneša raidījuma izveidei un pārraidīšanai Latvijas Televīzijā. Vai, Viļuma kungs, kā sanāca," sacīja deputāte.

Viļums trešdien savu solījumu ir turējis un ir no tribīnes uzstājies aptuveni desmit reizes.

Ziņots, ka Saeima trešdien ārkārtas sēdē lemj par nākamā gada valsts budžeta projektu. Salīdzinot ar 2016. gadu, budžetā paredzēti par 664 miljoniem eiro lielāki ieņēmumi, bet budžeta izdevumi pieaugs par 681 miljonu eiro. Līdz ar budžetu tiek skatīti vairāki pavadošie likumprojekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!