Foto: LETA

Visvairāk nodokļus pērn valsts budžetā samaksājis degvielas tirgotājs "Statoil Fuel&Retail" ("Statoil") , liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkoptā informācija.

"Statoil" pērn nodokļos samaksājis kopumā 198,163 miljonus eiro.

Arī otrajā vietā ierindojies degvielas tirgotājs "Orlen Latvija", kas pērn nodokļos samaksājis 144,333 miljonus eiro, bet trešajā vietā pēc samaksāto nodokļu apmēra 2014.gadā bija degvielas tirgotājs - "Neste Latvija", kurš pagājušajā gadā valsts budžetā iemaksājis 134,677 miljonus eiro.

Ceturtajā vietā pēc samaksāto nodokļu apmēra pērn ierindojusies Latvijas dabasgāzes apgādes kompānija "Latvijas Gāze" ar 132,63 miljoniem eiro, kas iemaksāti valsts budžetā, piektajā vietā - cigarešu tirgotājs "Philip Morris Latvia" ar 86,506 miljoniem eiro, sestajā vietā - Latvijas dzelzceļa kompānija "Latvijas Dzelzceļš" ar 74,357 miljoniem eiro, bet septītajā vietā ierindojies degvielas tirgotājs "Lukoil Baltija R", nodokļos samaksājot 72,78 miljonus eiro.

Astotajā vietā pēc samaksāto nodokļu apmēra 2014.gadā bija cigarešu izplatītājs "Baltic Sales Network" ar 70,917 miljoniem eiro, devītajā - Latvijas energoapgādes kompānija "Latvenergo" ar pērn nodokļos nomaksātiem 58,56 miljoniem eiro, bet lielāko nodokļu maksātāju desmitnieku pagājušajā gadā noslēdz Latvijas lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs "Latvijas Balzams" ar 55,591 miljonu eiro, kas pērn samaksāti nodokļos.

VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone trešdien žurnālistiem skaidroja, ka informāciju par nodokļu nomaksu pagājušajā gadā vairs nav plānots precizēt vai mainīt, jo dienesta apkopotajā sarakstā ir dati par to, cik katrs komersants pērn reāli nomaksājis nodokļos, un tas ir fakts, ko vairs nevar mainīt. "Šodien mēs vairs nevaram caur kredītiestādi Valsts kasē iemānīt naudu, it kā tā būtu 2014.gadā samaksāta," teica Pētersone.

VID 1.aprīlī turpmāk publiskos informāciju par juridisko personu samaksātajiem nodokļiem pēc naudas plūsmas iepriekšējā gadā.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID  ir izveidots 1993.gadā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!