Foto: DELFI

Mājokļu cenas Latvijā pagājušā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, palielinājās par 11,7%, kas ir trešais straujākais kāpums no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.

Tāpat kā Latvijā, mājokļu cenas 11,7% apmērā palielinājās arī Lielbritānijā.

Straujākais mājokļu cenu pieaugums gada salīdzinājumā no visām valstīm, par kurām pieejama informācija, reģistrēts Īrijā - par 15%, Igaunijā - par 13,2%, Latvijā un Lielbritānijā, kā arī Zviedrijā - par 10,3% un Lietuvā - par 10,1%.

Tikmēr straujākais mājokļu cenu kritums gada griezumā fiksēts Slovēnijā - par 5,4%, Itālijā - par 3,8% un Rumānijā - par 2,3%.

ES valstīs mājokļu cenas gada salīdzinājumā trešajā ceturksnī pieauga par 2,3%, bet eirozonā - par 0,5%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni mājokļu cenas ES trešajā ceturksnī pieauga par 1,1%, bet eirozonā - par 0,6%.

Straujākais mājokļu cenu pieaugums ceturkšņa salīdzinājumā reģistrēts Īrijā - par 6,2%, Latvijā - par 4,9% un Horvātijā - par 4,7%.

Igaunijā reģistrēts cenu pieaugums 4,1% apmērā, bet Lietuvā fiksēts kāpums par 1,6%.

Tikmēr straujākais mājokļu cenu samazinājums ceturkšņa salīdzinājumā trešajā ceturksnī reģistrēts Slovēnijā - par 1,1%, kā arī Maltā un Rumānijā - par 0,9%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!