Foto: LETA

Šī gada jūlijā salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi preču eksporta vērtība pieauga par 9% un importa vērtība – par 6,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) operatīvie dati.

Kā zināms, augustā Eiropas Savienība saistībā ar Ukrainas krīzi un Krievijas lomu tajā ieviesa līdz šim visstriktākās ekonomiskās sankcijas, kam sekoja Krievijas noteikts embargo daudzu pārtikas produktu ievešanai no Eiropas Savienības.

Tomēr vēl jūlijā Latvijas eksporta vērtība uz Krieviju pieauga salīdzinājumā ar jūniju.

Jūlijā Latvija kopumā eksportēja preces 848,4 miljonu eiro apmērā, bet importēja – par 1 055,1 miljoniem eiro. Ārējās tirdzniecības bilance nedaudz uzlabojās, eksportam kopējā ārējās tirdzniecības apjomā palielinoties līdz 44,6% (2014. gada jūnijā tā īpatsvars bija 44,1%).

Mehānismu un mehānisko ierīču, elektroiekārtu eksports jūlijā salīdzinājumā ar jūniju pieauga par 21,8 miljoniem eiro jeb 17,5%. Lielākais pieaugums bija vērojams eksportā uz Lietuvu – par 7,4 miljoniem eiro jeb 27% (galvenokārt mobilajiem telefoniem) un uz Krieviju – par 3,3 miljoniem eiro jeb 20,8% (galvenokārt blokkondensatoriem). Savukārt šo preču imports palielinājās par 47,4 miljoniem eiro jeb 26,3% – no Ķīnas par 10 miljoniem eiro jeb 86,9% (galvenokārt iekārtām balss, attēlu vai citu datu uztveršanai) un no Vācijas par 7,9 miljoniem eiro jeb 37,3% (galvenokārt darbmašīnām dažādu cietu materiālu apstrādei).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!