Foto: AP/Scanpix

Mazumtirdzniecības apjoms Latvijā šā gada septembrī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, palielinājies par 3,6%, kas ir septītā straujākā izaugsme no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, par kurām pieejama informācija, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.

Lielākais mazumtirdzniecības apjoma pieaugums septembrī gada salīdzinājumā reģistrēts Luksemburgā - par 12,3%, Igaunijā - par 9,1% un Bulgārijā - par 5,6%.

Lietuvā mazumtirdzniecība pieauga par 4,9%, kas ir piektais straujākais kāpums ES.

Savukārt mazumtirdzniecības samazinājums tika reģistrēts Somijā - par 3,2%, Polijā - par 1,8%, kā arī Vācijā un Dānijā - par 0,8%.

Visās ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums septembrī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 1%, bet eirozonā reģistrēts kāpums 0,6% apmērā.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apjoms eirozonā samazinājās par 1,3%, bet ES - par 1,2%.

Straujākais mazumtirdzniecības apjoma kāpums mēneša salīdzinājumā septembrī reģistrēts Maltā - par 1%, Luksemburgā - par 0,9%, kā arī Ungārijā un Slovākijā - par 0,7%.

Savukārt lielākais mazumtirdzniecības samazinājums reģistrēts Vācijā - par 3,2%, Portugālē - par 2,5% un Polijā - par 2,4%.

Latvijā mazumtirdzniecības apjoms septembrī mēneša salīdzinājumā samazinājās par 0,3%, Lietuvā pieauga par 0,2%, bet Igaunijā palielinājās 0,6% apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!