Foto: DELFI
Par spīti Krievijas tūristu skaita samazinājumam, Latvijā šogad kopumā bijis visu laiku lielākais tūristu skaita pieaugums, "Latvijas tūrisma forumā 2014" teica Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis.

Šogad pirmajā pusgadā ārvalstu tūristu skaits Latvijā pieaudzis par 20%, savukārt šī gada deviņos mēnešos - kopumā par 15%.

Kā norādīja Lazdovskis, arī tūristu uzturēšanās ilgums mūsu valstī ir pieaudzis no vidēji 2,1 dienas līdz 2,4 dienām.

Saistībā ar notikumiem Ukrainā un to sekām Latvijā šogad par aptuveni 15% samazinājies Krievijas tūristu skaits. Tikmēr par 60% pieaudzis viesu daudzums no Lielbritānijas, par 30% - no Vācijas. Vislielākais intereses pieaugums bijis vērojams no Japānas - šīs valsts tūristu skaits palielinājies par 64%. Jārēķinās gan, ka tūristu skaits no Austrumiem turpinās samazināties.

Kopumā tendences rāda, ka pasaulē arvien populārāks kļūst gastronomiskais un iepirkšanās tūrisms, kas attiecināms arī uz Latviju.

Mūsu valsts tūrisma nozares pārstāvjiem "savā ziņā kā eksāmens" būs nākamais gads, kad Latvija kļūs par prezidējošo valsti Eiropas Savienībā, norādīja Lazdovskis.

"Latvijas tūrisma forums" norisinās jau 11.gadu un pulcē tūrisma nozares profesionāļus no visas Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!