Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas ekonomika šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, uzrādījusi ceturto straujāko pieaugumu Eiropas Savienībā (ES), savukārt gada salīdzinājumā Latvijas izaugsme bija sestā straujākā no visām valstīm, par kurām pieejama informācija, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pirmajā ceturksnī ceturkšņa salīdzinājumā palielinājās par 0,7%.

Straujākā ekonomikas izaugsme pirmajā ceturksnī tika reģistrēta Ungārijā un Polijā - par 1,1%, Dānijā - par 0,9%, kā arī Vācijā un Lielbritānijā - par 0,8%.

Lietuvas IKP, tāpat kā Slovākijas, ceturkšņa salīdzinājumā pieauga par 0,6%, kas ir piektā straujākā izaugsme.

Savukārt Igaunijas ekonomika samazinājās par 1,2%, kas ir otra lielākā lejupslīde aiz Nīderlandes, kur reģistrēts kritums 1,4% apmērā.

ES ekonomika pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni palielinājās par 0,3%, bet eirozonas IKP palielinājās par 0,2%.

Tikmēr salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu ES ekonomika palielinājās par 1,4%, bet eirozonā - par 0,9%.

Latvijas IKP gada salīdzinājumā pieauga par 2,4%, kas ir sestā straujākā izaugsme no visām valstīm.

Straujākā ekonomiskā izaugsme gada salīdzinājumā reģistrēta Rumānijā - par 3,8%, Polijā - par 3,5%, Ungārijā - par 3,2%, Lielbritānijā - par 3,1%, kā arī Lietuvā - par 3%.

Savukārt lielākais kritums gada griezumā pirmajā ceturksnī reģistrēts Kiprā - par 4,1%, Igaunijā - par 1,5% un Grieķijā - par 1,1%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!