Foto: Publicitātes foto
2015. gada 2. ceturksnī, salīdzinot ar 2015. gada 1. ceturksni, iekšzemes kopprodukta apjoms pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem ir palielinājies par 1,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ātrais novērtējums. Savukārt jūnijā, salīdzinot ar pērnā gada jūniju, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 6,8%.

Savukārt šā gada 2. ceturksnī, salīdzinot ar 2014. gada attiecīgo periodu, IKP pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem ir pieaudzis par 2,6%.

Kā secina CSP, pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem Latvijas IKP ir palielinājies par 2,7%.

Iekšzemes kopprodukta pieaugumu sekmēja kāpums ražošanas nozarēs par 2% un pakalpojumu nozarēs (bez tirdzniecības) par 3%. Tirdzniecībā radītā pievienotā vērtība palielinājusies par 4%.

2015.gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājās par 0,8%, liecina CSP apkopotie sezonāli izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms pieauga par 1,6%, bet nepārtikas preču apgrozījums – par 0,3%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, jūnijā, salīdzinot ar maiju, palielinājās par 2,9%. Gadu iepriekš – 2014. gada jūnijā salīdzinājumā ar maiju – apgrozījums pieauga par 0,3%.

2015. gada jūnijā, salīdzinot ar 2014. gada jūniju, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 6,8%. Pārtikas preču grupā tas pieauga par 3,7%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 9,0%, tai skaitā autodegvielas mazumtirdzniecības apgrozījums – par 14,1%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, ir pieaudzis par 4,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!