Foto: Shutterstock

Šā gada aprīlī, salīdzinot ar 2016. gada aprīli, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 2,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Tostarp pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājās par 1,7%, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 4,0%.

Lielākais apgrozījuma kāpums nepārtikas preču grupā bija informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā (par 21,2%), mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 15,6%) un degvielas mazumtirdzniecībā (par 7,3%).

Savukārt apgrozījuma kritums bija mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 21,1%), kā arī farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 2,8%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 4,3%.

2017. gada aprīlī, salīdzinot ar martu, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums palielinājās par 1,3%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,9%, bet nepārtikas preču pārdošanas apjoms par 1,2%.

Apgrozījums pieaudzis nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā ir nepārtika (par 5,5%), informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā (par 3,9%), mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 3,7%), kā arī autodegvielas mazumtirdzniecībā (par 1,5%).

Savukārt apgrozījums krities mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 5,8%), kā arī kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 4,2%).

2017. gada aprīlī salīdzinājumā ar martu mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, palielinājās par 0,1%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!