Foto: Shutterstock
Pagājušajā gadā novērots 8% darījumu ar privātmājām skaita pieaugums, salīdzinot ar 2016.gadu, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Ober Haus" dzīvojamo platību tirgus pārskatā.

Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī reģistrēto darījumu skaits ir saglabājies trešā ceturkšņa līmenī, Rīgā veikti 94 privātmāju darījumi. Līdzīgi kā 2017.gada sākumā, arī gada noslēgumā darījumu summas bijušas 50 000 eiro līdz 450 000 eiro robežās.

"Ober Haus" skaidro, ka privātmāju darījumu skaita pieaugumu galvenokārt nodrošināja dzīvokļu cenu pieaugums, jo piedāvājums lielajiem dzīvokļiem virs 100 kvadrātmetriem maksā dārgi, tāpēc dažkārt iegādāties privātmāju ir izdevīgāk, jo privātmāju tirgū 2017.gadā cenu pieaugums nav bijis tik straujš.

Pēdējā laikā arvien vairāk ģimenes izrāda interesi un izvēlās iegadāties privātmājas, kas būvētas pēdējo piecu gadu laikā, cenu kategorijā no 140 000 eiro līdz 200 000 eiro, bet šādi darījumi joprojām veido vien 30% no kopējā privātmāju tirgus.

Patlaban lielākā interese no pircēju puses ir par ēkām ar dzīvojamo platību līdz 200 kvadrātmetriem, cenu kategorijā līdz 200 000 eiro. Augsta tirgus aktivitāte bijusi visos lielākajos Rīgas privātās apbūves mikrorajonos - Bieriņos, Berģos, Dārzciemā, Imantā, Zolitūdē, kā arī Teikā.

Savukārt Pierīgā augstākā aktivitāte novērota Mārupes novadā, Ķekavas novadā, Ādažu novadā, Garkalnes novadā, Stopiņu novadā, Babītes novadā. Pierīgā šobrīd lielākā daļa pircēju meklē jau pabeigtas mājas, ar mūsdienīgu plānojumu, celtas pēdējo 10-15 gadu laikā, cenu kategorijā no 100 000 eiro līdz 160 000 eiro, atkarībā no vietas, ēkas un zemes platības, bet šajā segmentā piedāvājums ir ārkārtīgi zems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!