Foto: AFP/Scanpix

Sekojot līdzi naftas produktu cenu kritumam pasaulē, SIA "Neste Latvija" un SIA "Statoil Fuel&Retail Latvia" ("Statoil") šonedēļ jau otro reizi samazina degvielas cenu - benzīnam par diviem centiem un dīzeļdegvielai par vienu centu, aģentūru LETA informēja degvielas tirgotāji.

Kopumā nedēļas laikā benzīna cena ir samazināta par pieciem centiem un dīzeļdegvielas cena par diviem centiem.

Kā skaidro uzņēmumā "Neste", salīdzinot ar šī gada augstāko cenu līmeni dīzeļdegvielai martā un benzīnam jūnijā, "Neste Futura 95" un "Neste Futura 98" benzīna cena samazinājusies par 22 centiem litrā, savukārt "Neste Futura" dīzeļdegvielas cena - par 18 centiem litrā.

Zemākā cena "Neste Oil" DUS tīklā benzīnam ir 1,107 eiro, bet dīzeļdegvielai - 1,119 eiro litrā.

Arī "Statoil" informē, ka kopš šī gada jūlija "Statoil" tīklā benzīna cena ir samazinājusies par 22 centiem un dīzeļdegvielas cena par 15 centiem, saglabājoties zemākajā līmenī kopš 2011.gada.

Kā liecina informācija "Statoil" mājaslapā, zemākā cena benzīnam tīklā ir 1,127 eiro, savukārt dīzeļdegvielai - 1,129 eiro litrā.

Kā ziņots, naftas cenas pasaules tirgū šonedēļ nokritušās līdz jaunam zemākajam līmenim pēdējo piecu gadu laikā saistībā ar naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC jaunākajām naftas pieprasījuma prognozēm.

ASV vieglās jēlnaftas "West Texas Intermediate" (WTI) cena janvāra piegādēm trešdien tirdzniecības sesijas noslēgumā bija samazinājusies par 2,88 dolāriem - līdz 60,94 dolāriem (49,17 eiro) par barelu.

Savukārt Londonas "Brent" jēlnaftas cena sarukusi par 2,6 dolāriem - līdz 64,24 dolāriem (51,83 eiro) par barelu.

OPEC trešdien prognozēja, ka pieprasījums pēc organizācijas dalībvalstu iegūtās jēlnaftas nākamgad samazināsies līdz 28,92 miljoniem barelu dienā, reģistrējot zemāko līmeni kopš 2003.gada.

Jaunākās prognozes ir arī par vismaz vienu miljonu barelu dienā mazākas salīdzinājumā ar iepriekšējām aplēsēm.

Vienlaikus OPEC nesniedz nekādas norādes par gatavību samazināt naftas ieguvi, neskatoties uz naftas ražošanas apjoma pieaugumu Ziemeļamerikā un citās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!