Foto: DELFI

2023. gadā azartspēļu nozares uzņēmums SIA "Alfor", kam pieder spēļu zāles "Fēnikss", apgrozījis 39,53 miljonus eiro, kas ir par 3% mazāk nekā gadu iepriekš. Pēc tam, kad gadu iepriekš SIA "Alfor" nopelnīja 5,29 miljonus eiro, pagājušo gadu tas noslēdzis ar 1,86 miljonu eiro zaudējumiem, informē "Lursoft Klientu portfelis".

Azartspēļu organizētājs atklāj, ka 2023. gadā galveno fokusu licis uz klientu piesaistes lojalitātes programmu, kuras ietvaros veidotas dažādas kampaņas.

"2023. gadā ekonomikas attīstību turpināja ietekmēt ģeopolitiskā situācija un nenoteiktība, augstās cenas un banku procentu likmju celšanās. Lai gan pārskata gadā inflācija bija būtiski zemāka nekā 2022. gadā, tomēr tā joprojām ir uzskatāma par augstu. Minētie faktori bremzēja tautsaimniecības attīstību un sekmēja uzņēmuma pārskata gada ieņēmumu un rezultāta kritumu," teikts SIA "Alfor" vadības ziņojumā.

"Lursoft" dati rāda, ka 2023. gadā SIA "Alfor" nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 15,26 miljonus eiro, tostarp 3,53 miljonus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 2,37 miljonus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Uzņēmumā pagājušajā gadā bija nodarbināti 568 darbinieki.

Pārskata gadā uzņēmums atvēra trīs jaunas, bet aizvēra četras spēļu zāles. Gada beigās uzņēmumam piederēja 52 spēļu zāles Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās. Kopš aizvadītā gada maija darbojas arī SIA "Alfor" piederošā mākslas un izklaides četrzvaigžņu viesnīca "Aston Hotel Riga".

Šogad SIA "Alfor" mērķis ir turpināt interaktīvās spēļu platformas attīstību. Tāpat uzņēmums plāno turpināt attīstīt jaunos biznesa virzienus viesmīlības un ēdināšanas jomās.

SIA "Alfor" reģistrēts 2000. gadā. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Jānis Zuzāns un Hohann Graf no Austrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!