Foto: Publicitātes attēls
Arvien vairāk uzņēmēju lieto neseno jaunumu – karšu lasītāju viedtālrunim, ar kuru norēķinus ar karti var pieņemt jebkurā laikā un vietā. Ne visiem tirgotājiem der tradicionālie karšu lasītāji, sevišķi, ja tirdzniecība notiek sezonāli. Savukārt karšu lasītājs viedtālruņiem ne tikai sniedz iespēju pieņemt maksājumus ar karti jebkurā laikā un vietā, bet ir arī bez īres maksas, kas īpaši svarīgi amatniekiem, sezonālo produktu tirgotājiem, izbraukuma tirdzniecības uzņēmumiem un citiem.

Pieteikties karšu lasītājam viedtālruņiem var Swedbank internetbankā.

Stāsta uzņēmēji, kas jau lieto karšu lasītāju kopā ar saviem viedtālruņiem vai planšetdatoriem:

"Siguldas saldējums" dibinātājs RINALDS EZERIŅŠ:

- Izmēģinot jauno norēķinu risinājumu, vairākkārt bija situācijas, ka tirgus apmeklētāji vēlas iegādāties saldējumu, taču līdzpaņemtā skaidrā nauda jau ir iztērēta vai arī tirgošanās sākumā vēl nav pietiekami līdzekļu, lai izdotu atlikumu, ja pircējs grib norēķināties ar lielu banknoti. Šādās reizēs lieti noderēja iespēja izmantot maksājumu karti. Manuprāt, šādi bankas tehniskie risinājumi ir ļoti noderīgi.

Smukuma darbnīcas "Amorete" īpašniece (SIA "Lelashow") LĪVA PURIŅA:

- Norēķinus ar karti diezgan bieži iepriekš prasīja klienti, nu tas ir atrisināts un pēc testa perioda Amorete smukuma darbnīcā arī turpmāk varēs norēķināties ar karti karšu lasītājā viedtālruņiem. Tādējādi uzņēmumam ir vairāk apmierinātu klientu, kas var norēķināties sev ērtā veidā par pakalpojumiem un arī precēm, kas atrodas salonā, kā arī mazāk skaidras naudas uz vietas salonā- drošāk.

"Coffee Tower" īpašnieks EDGARS AUZIŅŠ:

- Šis ir ērts, moderns un foršs digitālais risinājums, kas atvieglo un būtiski uzlabo uzņēmuma ikdienas darbu. Klienti ir izteikuši pozitīvas atsauksmes, kas apliecina, ka ierīce nodrošina klientiem draudzīgu pakalpojumu sniegšanu. Tāpat esmu atklājis, ka ierīces funkcionalitāti iespējams pielāgot uzņēmuma iekšējo funkciju nodrošināšanai, piemēram, attālināti varu sekot līdzi kafejnīcu ķēžu darbībai.

Pieejams tikai Swedbank, radīts, domājot par mazajiem uzņēmumiem
Karšu lasītājs viedtālruņiem ir īpaši mazs un ērti pārvietojams karšu lasītājs, kas darbojas ar viedtālruņa vai planšetdatora palīdzību un spēj pieņemt gan tradicionālās maksājumu kartes, gan bezkontakta maksājumus.

Ideāli piemērots uzņēmējiem, kas līdz šim nav izmantojuši karšu norēķinu iespējas, mājražotājiem, rokdarbniekiem un izbraukuma tirgotājiem, kā arī uzņēmumiem un individuālajiem komersantiem (t.sk. saimnieciskās darbības veicējiem), kam raksturīgs neliels vai neregulārs pirkumu skaits.

Lasītājam nav īres maksas un pēc iegādes tas kļūst par uzņēmēja īpašumu. Tas darbojas ar Android un iOS viedtālruņiem ar interneta pieslēgumu un bluetooth savienojumu.

Vienmēr ir kāds, kas vēlas norēķināties ar karti.
Latvijā šobrīd kopumā ir izsniegti 2,3 miljoni maksājuma karšu, kopējais maksājumu skaits ik gadu pieaug (attiecībā pret 2015.gadu, šogad pirmajā ceturksnī tas ir 13%). Cilvēki arvien vairāk un biežāk izvēlas norēķināties ar karti arī par mazākiem pirkumiem. Tas tikai vēlreiz apliecina, ka karšu izmantošanas intensitāte nākotnē tikai pieaugs un tie uzņēmēji, kuri tādu iespēju nodrošinās, konkurences cīņā būs uzvarētāji," stāsta Beāte Krauze, Swedbank Naudas pārvaldības daļas vadītāja.

Swedbank izpēte apliecina, ka uzņēmumi, kuri ieviesuši iespēju veikt norēķinus ar karti, ir uzlabojuši savus finanšu rādītājus. 76% analizēto uzņēmumu pēc termināļa ieviešanas ir pieaudzis apgrozījums, bet 70% - uzlabojušies peļņas rādītāji. Savukārt par 42% pēdējo trīs gadu laikā pieaudzis apgrozījums tiem Swedbank klientiem, kas izmanto karšu norēķinu ierīces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!