Foto: Publicitātes foto
Rokas pulkstenis "Flyback Chronograph Manufacture" ir aprīkots ar "Frederique Constant" patstāvīgi izstrādātu mehānismu, un šis modelis ir patiess meistardarbs, kas pelnījis apbrīnu. "Frederique Constant" meistari ne tikai paši izstrādājuši šo kalibru, bet arī veic tā detaļu izgatavošanu un salikšanu. Taču svarīgākā lieta ir tā, ka "Frederique Constant" piedāvā rokas pulksteni "Flyback Chronograph Manufacture" ar manufaktūras kalibru par 3995 eiro. Jā, šodien tas ir kļuvis iespējams – manufaktūras hronogrāfs ar "Flyback" funkciju par cenu, kas zemāka nekā 4000 eiro.

"Flyback"hronogrāfa funkcijas

Sarežģītā funkcija, ar ko aprīkots FC-760 kalibrs, rod savu iesākumu trīsdesmito gadu "Flyback" hronogrāfos. Tās klātbūtne liecina par vēlmi iziet ārpus ierastā hronogrāfa robežām. Lietojot parastu hronogrāfu, nepieciešams trīsreiz nospiest pogu, lai izmērītu laika intervālu - palaist mērīšanu, apstādināt to un nomest rādījumus uz nulli. Savukārt "Flyback" funkcija ļauj pārlaist hronogrāfu ar vienreizēju pogas nospiešanu, izlaižot uz nulli nomešanas fāzi.

Patentēts rats zvaigznes formā

Augstas kvalitātes hronogrāfu var nekļūdīgi atpazīt pēc tā kolonnas rata, kas kontrolē palaišanas, apstāšanās un rādījumu nomešanas funkcijas. Tradicionālā mehānismu konstrukcijā tā ir detaļa ar vairākām mazām kolonnām. Atšķirībā no tā FC-760 kalibram nav kolonnas rats nav ierasts – tam ir īpatnēja zvaigznes forma. Kopā ar sviru, ko regulē palaišanas/apstāšanās poga, šis rats atbild par ārkārtīgi plūstošu mehānisma darbību.

"Frederique Constant" dizaina būtība

Raksturīgās iezīmes ļauj acumirklī atpazīt "Flyback Chronograph Manufacture" piederību "Frederique Constant" kolekcijai. Modelis piedāvāts divos variantos. Pirmais – ar sudrabainu vai tumši pelēku gludu ciparnīcu – izskatās nepiespiests un brīvs, otrais – ar sudrabainu ciparnīcu, izsmalcinātu "Clou de Paris" gijošē rakstu, drukātiem melniem romiešu cipariem un "Breguet" stila rādītājiem – ir drīzāk klasisks. Abiem variantiem var būt vai nu nerūsējoša tērauda korpuss, vai nu tērauda korpuss ar rozā zelta pārklājumu. Trīs skaitītāji izvietoti 3 h, 6 h un 9 h pozīcijās: 30 minūšu hronogrāfa skaitītājs, datuma indikators ar rādītāju, kā arī mazais sekunžu rādītājs. Līdzīgi citiem "Frederique Constant" manufaktūras mehānismiem, jauns kalibrs FC-760 rotāts ar "Perlage" un "Cotes de Geneve" apdari. To iespējams saskatīt caur rokas pulksteņa caurspīdīgo aizmugurējo vāku.

www.laikswatches.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!