Foto: Publicitātes foto

Māris Lācis, Starptautisko kravu pārvadājumu uzņēmuma M SPED direktors un īpašnieks

M Sped vizītkarte:

  • Viens no vadošajiem Latvijas uzņēmumiem starptautisko kravu pārvadājumu jomā
  • Darbojas vairāk nekā 20 gadus
  • Nodarbināti vairāk nekā 40 darbinieki
  • Plašs un mūsdienīgs autoparks ar 35 automašīnām
  • Kravu pārvadājumi Eiropas Savienībā
  • 12–24h laikā reaģē uz klientu vajadzībām un piegādā preci no "durvīm līdz durvīm"
  • Tirgū pazīstams kā atbildīgs un uzticams partneris
  • Vairāk info: http://www.msped.lv

M Sped ir viens no vadošajiem nozares uzņēmumiem, kas ir jūsu veiksmes atslēga?

Ilgtermiņa domāšana it visā – sadarbības partneru izvēlē, autoparka iegādē un uzņēmuma attīstīšanā. Ilgtermiņa risinājumi ir viens no sarežģītākajiem izaicinājumiem jebkuram uzņēmumam, un tāda situācija ir ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē.

Tāpat neiztrūkstoša ir arī atbildība tās plašākajās izpausmēs – atbildība pret darbiniekiem, klientiem, partneriem. Tāpēc mēs vienmēr esam bijuši atklāti, tai skaitā uzņēmuma pirmsākumos, kad nozarē pārvadātāju bez dokumentiem identificēt principā varēja tikai pēc fūres krāsas. Jau tolaik mūsu autoparks bija marķēts, atpazīstams, un mēs atbildējām par saviem vārdiem un darbiem. Tā arī gadu laikā esam iemantojuši klientu uzticību.

Vai sagaidāt ilgtermiņa domāšanu arī no citiem?

Protams! Piemēram, viena no svarīgākajām pozīcijām kravu pārvadājumu biznesā ir degvielai, tāpēc degvielas tirgotājs nav iedomājams bez ilgtermiņa domāšanas un atbildības. Mūsu uzņēmumā degvielas izdevumi ir vismaz 1/3 daļa no visām izmaksu pozīcijām, bet mēdz būt arī vairāk, jo kravu pārvadājam ne tikai pa sauszemi, bet arī ar ūdens transportu. Tas ir svarīgs ķēdes posms – degvielas tirgotājs jāizvēlas gudri.

Izvēloties degvielas tirgotāju, vērtējam kvalitāti un visu pakalpojumu spektru, ne tikai cenu. Visu laiku domājam soli uz priekšu, lai sadarbības partneris nepiedāvātu tikai degvielu, bet varētu sniegt mums vajadzīgos pakalpojumus arī ceļā, piemēram, apmaksājot ceļa, tiltu, tuneļu u.tml. nodokļus. Īpaši svarīgi tas ir ārvalstīs, kur dažādas nodevas var nākties maksāt pat vairākas reizes dienā. Plašs degvielas tirgotāja nodrošinātais pakalpojumu klāsts palīdz samazināt kopējās izmaksas.

Mēs vērtējam:

  • drošību un uzticamību;
  • produktu un pakalpojumu klāstu;
  • staciju tīklu Latvijā un Eiropā;
  • degvielas karšu funkcionalitāti un to attālinātu pārvaldību;
  • komfortu, jo tikai atpūties šoferis var efektīvi veikt savus pienākumus.

Kas ir M Sped degvielas tirgotājs?

Circle K. Esam kopā piedzīvojuši dažādus laikus un arī ārkārtīgi saspringtas ekonomiskās situācijas. Varu droši teikt, ka krīzes situācijas parāda, kam tu vari uzticēties un kam ne. Ar Circle K sadarbojamies jau 18 gadus.

Ko nozīmē gudri izvēlēties degvielas tirgotāju?

Jāskatās uz visu pakalpojumu kopumu. Nav jēgas vērtēt tikai cenu, jo tā sniedz īstermiņa priekšstatu. Mums, protams, ir svarīga degvielas cena un kvalitāte, turklāt svarīgi, lai tā ir nemainīgi augsta – kā uzņēmums ar tik lielu degvielas patēriņu un augstiem standartiem nevaram atļauties riskēt un uzpildīt degvielu jebkur, turklāt zemāka cena nereti nozīmē arī mazāku nobraukumu. Taču pilns serviss ir tas, kas ir izšķirošais – dažādu produktu un pakalpojumu pieejamība, staciju tīkls ar tālredzīgi izplānotu staciju izvietojumu un arī šoferu komforts – videi, kur atpūsties, ir jābūt drošai, ērtai un sakoptai.

Patiesībā kravu pārvadātāju darbs ir daudz sarežģītāks nekā varētu šķist. Šoferim ir ne tikai jābrauc, bet arī jārūpējas par milzīgu dokumentācijas apjomu. Papildus tai ārvalstīs ir daudz dažādi nodokļi, kuri jāmaksā, piemēram, par ceļu, tiltu un tuneļu izmantošanu, turklāt tas jāizdara uzreiz – dažreiz pat pārsimts metri maksas teritorijā, kur norēķins nav veikts vienkārši tāpēc, ka šoferis fiziski to nav paguvis izdarīt, tiek uzskatīti par pārkāpumu. Nevaram atļauties šoferus noslogot ar vēl dažādiem papildu pienākumiem, tāpēc ir svarīgi, ka šos maksājumus automātiski varam izpildīt, izmantojot degvielas tirgotāja pakalpojumus.

Ir vēl virkne pakalpojumu un svarīgu detaļu, kur mums lieti noder degvielas tirgotāja palīdzība. Piemēram, nodrošinot starpvalstu PVN atgriešanu vai ļaujot norēķināties par precēm un pakalpojumiem vienotā rēķinā.

Ar Circle K sadarbojaties ļoti ilgi. Vai pēc zīmola maiņas mainījusies Circle K kvalitāte?

Tā ir saglabājusies nemainīgi augsta, un arī attieksme ir tāda pati kā iepriekš. Tas, kas varētu būt mainījies, ir piedāvājumu klāsts, proti, tas kļuvis vēl plašāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!