Foto: Inga Priedīte, zīmola “ZIB*” radītāja
Interesējies par uzņēmējdarbību, bet vēl nezini, kā sākt? Ir biznesa ideja, bet nezini, kā to realizēt?

Visus, kuriem galvā šaudās šādas domas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina pieteikties biznesa ideju konkursam "Ideju kauss 2017", kas atgriezies pēc divu gadu pārtraukuma un tiek rīkots jau devīto reizi.

"Jebkurš augs, cilvēkbērns un projekts nevar izaugt bez pamata bāzes – atbalstošas komandas, tāpēc arī šogad ikvienam konkursa dalībniekam sniegsim atbalstu un konsultācijas, lai palīdzētu attīstīt savas biznesa idejas," teic LIAA Inovāciju atbalsta nodaļas vadītāja Sarmīte Karlsone, aicinot būt aktīviem un pieteikties konkursam.

Konkursā var piedalīties ikviens, kurš ir sasniedzis 17 gadu vecumu un ir gatavs uzsākt uzņēmējdarbību, īstenojot savu biznesa ideju Latvijas vai pasaules mērogā. Īpaši tiek aicinātas pieteikties ideju autoru komandas, jo jebkura veiksmes stāsta pamatā ir komandas darbs.

"Rūdīt komandas garu un piedzīvot idejas attīstības dinamisko procesu ir viena no daudzām iespējām, ko sniedz "Ideju kauss". Tas ir vairāku pasākumu kopums, kuram iesaku pieteikties. Vebināri par uzņēmējiem aktuāliem tematiem ar konkrētiem uzdevumiem idejas pilnveidošanai, klātienes darbnīcas un noslēgumā – iespēja saņemt finansējumu nākamajiem soļiem," tikai dažas no LIAA rīkotā konkursa sniegtajiem ieguvumiem uzskaita uzņēmējs un biznesa treneris, vairāku starptautisku start-up uzņēmumu dibinātājs Dāvids Štēbelis.

"Biznesa ideju konkurss "Ideju kauss" ir unikāla iespēja, kas jāizmanto savas uzņēmējdarbības sākšanas stadijā! Tu iegūsti speciālistu atbildes uz ļoti specifiskiem jautājumiem, kas palīdz koncentrēties uz precīzām darbībām un paredzēt klupšanas akmeņus," atzinīgi novērtē 2014. gada "Ideju kausa" trešās vietas ieguvēja – "[ZEFĪRS] concrete design" – līdzdibinātājs Valters Stūris.

"Man viss sākās tieši ar "Ideju kausu" – pirmo reizi dzīvē rakstīju biznesa plānu, pirmo reizi sāku iedziļināties šajā procesā, pirms tam par to visu nebija ne jausmas. Turklāt reti ir tā, ka dalībniekiem tiek piedāvāts startēt ne tikai ar vienu, bet vairākām biznesa idejām. Tādēļ to noteikti ir vērts izmantot!" iedrošina vēl viena konkursa veiksmes stāsta īpašniece – Inga Priedīte, kura veiksmīgi sevi pierādīja 2011. gadā rīkotajā konkursā, startējot ar ideju par adītu atstarotāju zīmola radīšanu, un dažu gadu laikā viņai to izdevies realizēt arī dzīvē. Inga ar savu komandu attīsta zīmolu "ZIB*", kura produkti jau iecienīti ne tikai Latvijā, bet arī vairākās eksotiskās zemēs.

Laid savu ideju pasaulē un piedalies konkursā "Ideju kauss 2017"! Pieteikšanās konkursam līdz 17. septembra pusnaktij. Lai pieteiktos, elektroniski jāiesniedz īsa pieteikuma veidlapa, kas ir pieejama konkursa tīmekļa vietnē www.idejukauss.lv. Konkurss "Ideju kauss 2017" tiek rīkots LIAA projekta "Inovāciju motivācijas programma" ietvaros un to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!