Foto: Oskars Kupics

Jauni un talantīgi cilvēki, kuri savu nākotni saista ar informācijas tehnoloģijām, bieži vien profesionālās izaugsmes iespējas saskata tikai ārzemēs. Tomēr daži ārvalstīs populāri IT risinājumi patiesībā top tepat Latvijā – spilgts piemērs tam ir veiksmīgais IT nozares uzņēmums "Zabbix", kas turpina augt un pastāvīgi savai komandai meklē arvien jaunus cilvēkus.

Turklāt tik dinamiskā nozarē kā IT augstākā izglītība attiecīgajā jomā ne vienmēr ir obligāts priekšnosacījums potenciālajam darbiniekam. Pat šobrīd pasaulē lielāko IT jomas zīmolu vēstures stāsts sākas "piemājas garāžā". Svarīgākā ir loģiskā domāšana, interese par attiecīgo nozari, vēlēšanās un izdoma atrisināt dažādus problēmjautājumus.

Lai arī šobrīd "Zabbix" sistēmai lielākā daļa klientu ir lielas ārvalstu korporācijas, tā veidotājiem joprojām ir spēcīga emocionālā saikne ar dzimteni, un tāpēc arī uzņēmuma lielākais birojs joprojām atrodas tepat Rīgā – tajā darbojas entuziastisku darbinieku komanda, kas vienmēr turpina augt, jo "Zabbix" savu galveno biroju neplāno pārcelt ārpus Latvijas.

Tepat Latvijā tapušais IT risinājums ir populārs dažādās gan eksportam tradicionāli pateicīgākās, gan eksotiskākās valstīs, tomēr ASV gan faktiski, gan stratēģiski ir "Zabbix" tirgus numur viens. Tāpat būtiski tirgi ir Vācija, Francija, Itālija u.c. kopumā vairāk nekā 45 valstis, tostarp pat Brazīlija, kur šajā tālajā pasaules valstī "Zabbix" ir populārākais monitoringa rīks.

Īpašs veiksmes stāsts ir Japāna – atvērtā koda risinājumu popularitātes dēļ jau sākotnēji "Zabbix" produktam bija izveidojusies spēcīgā kopiena un lietotāju bāze, un nu jau piecus gadus Japānā ir atvērts pat atsevišķs "Zabbix" birojs darbam ar vietējiem klientiem. Rezultātā Japānā atvērtā pirmkoda monitoringa sistēmu konkurencē "Zabbix" lieto lielākā daļa kompāniju – šobrīd Japānas tirgus jau veido 25% no "Zabbix" kopējā apgrozījuma.

Tik plašs ģeogrāfiskais un klientu pārstāvēto biznesa jomu spektrs kļuvis iespējams, jo "Zabbix" pārstāvji regulāri piedalās IT jomas nozīmīgākajos pasākumos un konferencēs visā pasaulē, tostarp "CeBIT", "Interop" u.c. No pazīstamākajiem "Zabbix" pasaules mēroga klientiem var minēt, piemēram, "Dell", "T-Systems", "China Net Cloud", savukārt tepat Latvijā – "Swedbank", Rīgas Tehniskā universitāte, DEAC u.c.

Tomēr nozīmīgākais "Zabbix" aktivitāšu pasākums ir ikgadējā konference, kas šajā gadā 15. un 16. septembrī, viesnīcā "Radisson Blu Latvija", notiks jau septīto reizi. "Zabbix Conference 2017" Rīgā pulcēs IT sistēmu monitoringa ekspertus, uzņēmumu vadītājus un industrijas novatorus. Konferencē jomas pārstāvji dalās savos sasniegumos, ģenerē jaunas idejas un apspriež atvērtā pirmkoda monitoringa nākotnes attīstību.

"Zabbix" popularitāti savā jomā ir nodrošinājusi tā elastība pielāgošanā atbilstoši klienta prasībām. Ar "Zabbix" var pārraudzīt un vadīt pat milzīgu serveru datu centru ar simtiem tūkstošiem iekārtu, piemēram, aviācijā, banku sektorā, preču tirdzniecības tīklos, energokompānijās, valsts iestādēs un daudzās citās jomās.

"Zabbix" mērķis ir kļūt par izcilas kvalitātes industrijas standartu, un šī mērķa sasniegšanai uzņēmumam Rīgā nepieciešams arvien vairāk jaunu darbaroku, īpaši PHP un C programmētāji, kā arī tehniskā atbalsta inženieri un konsultanti ar Linux zināšanām.

Lai arī šobrīd birojā strādā jau vairāki desmiti augsti kvalificēti speciālisti, kuri ikdienā turpina attīstīt unikālu Latvijas produktu ar vispasaules atzinību, atmosfēra tajā nav birokrātiska, bet gan radoša un brīva – darba laikā acis atpūtināt iespējams, arī uzspēlējot galda tenisu vai galda futbolu. Turklāt "Zabbix" darbiniekiem, lai prasmīgāk strādātu, ir iespēja apmeklēt arī kvalifikācijas celšanas kursus, vai pasūtīt pašu izvēlētas grāmatas prasmju paplašināšanai.

Darbs veiksmīgajā un augošajā uzņēmumā "Zabbix" ir iespēja IT entuziastiem un profesionāļiem savu karjeras izaugsmi veidot tepat Latvijā, tostarp kļūstot par daļu no viena no starptautiski atzītākajiem atvērtā pirmkoda monitoringa uzņēmumiem, kas savas valsts vārdu nes tālāk pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!