Foto: Publicitātes foto
Ir tēmas, par kurām sabiedrībā nav pieņemts runāt - "par ko jūs balsojāt vēlēšanās?" , "kāda ir jūsu alga?", "kāda ir jūsu ticības konfesija?", taču ir vēl viena tēma, par kuru ne tikai nav pieņemts runāt, bet pat bail izteikt domu skaļi. Jūs nojaušat, par ko ir runa?

Portāls "Memorial Services" ir gatavs atklātai sarunai par šo tēmu, jo tā skar tādas dzīves jomas kā ģimenes tradīcijas, kultūras un ētikas vērtības, kā arī elementāras cilvēktiesības civilizētā sabiedrībā. Tā ir neatņemama dzīves sastāvdaļa un portāls ir atvēris vienotu informatīvu telpu, kur var atklāti un netraucēti runāt par tādu delikātu notikumu kā tuvinieka zaudējums.

Kas ir portāls "MemorialServices"?

Portāls "MemorialServices" ir domāts ikvienam, kas saskāries ar tuvinieka zaudējumu – tajā apkopota informācija par visiem pakalpojumu sniedzējiem memoriālajā sfērā un citās saistītajās pakalpojumu sfērās visā Latvijā.

Kam domāts "MemorialServices"?

Portālā ikviens interesents var atrast atbildes uz viņam interesējošiem jautājumiem, saņemt nepieciešamo pakalpojumu vai preci šajā sfērā, kā arī - kas nav mazsvarīgi - uzzināt par savām tiesībām.

Kāpēc ir svarīgi par to neklusēt?

Tieši tādēļ, ka cilvēki pat nestādās priekšā - cik plašs pakalpojumu klāsts viņiem ir nepieciešams, kā arī, nezin šo pakalpojumu vai preču cenas un nesaprot kā noteikt to kvalitāti. Interaktīvais kanāls MemorialServices ir izveidots cilvēku ērtībām, lai visu nepieciešamo varētu uzzināt vienuviet - piemērotā un sistemātiskā vidē, kurā ir pieejami gan pakalpojumu sniedzēji, gan apskatāmas attiecīgās preces vienotā katalogā, gan publicēti praktiski padomi un speciālistu ieteikumi, kā arī ir iespēja apmainīties ar viedokļiem un pieredzi sociālajos tīklos "Memorial Services" "Facebook" lapā.

Kādi ir "MemorialServices" mērķi un uzdevumi?

Ikviena pakalpojumu grupa portālā ir pasniegta tā, lai tiešām taupītu cilvēku laika un materiālos resursus. Mūsdienās, kad ejam vienā solī ar jaunākajām tehnoloģiju tendencēm, šķiet pilnīgi dabīgi, ka katrai precei vai pakalpojumam ir noteikta vieta digitālajā vidē, kurā lietotāji var uzzināt vairāk un izvērtēt piedāvājuma atbilstību savām iespējām, salīdzināt aktuālos piedāvājumus, apskatīt tos katalogā, papētīt, kurš piedāvājums atrodams tuvāk uz kartes, kā arī izlasīt aprakstošu informāciju un iepazīties ar citu cilvēku atsauksmēm.

Kādēļ to ir ērti lietot?

Ir svarīgi, ka nepieciešamās preces var pasūtīt, neizejot no mājām, turklāt ar piegādi uz jebkuru vietu Latvijā – portālā "MemorialServices" to var izdarīt bez starpniekiem. Piemēram, tādā preču grupā kā sēru floristika. Situācija, ar kuru var saskarties itin bieži – bēres notiek kādā mazā pilsētiņā tālu no Rīgas, bet, kā tas bieži gadās, pavadītāji ierodas no vairākām pilsētām, turklāt nav ērti vai praktiski bēru vainagu pārvadāt sabiedriskajā transportā vai braukt kaut kur tam pakaļ, lai tad nogādātu atvadu brīdī saviem spēkiem līdz ceremonijas norises vietai. Vai arī – bijušais darba kolektīvs vēlas nolikt sēru pušķi, bet nevar ierasties uz atvadu ceremoniju.

Situācijas ir dažādas, bet, pateicoties portāla piedāvātajām iespējām, – visu var izdarīt bez liekiem uztraukumiem, turklāt, neizejot no mājām, – datorā, planšetē, mobilajā telefonā vai, zvanot uz portāla diennakts atbalsta līniju +371 67675167, pasūtīt ziedu piegādi tieši uz ceremonijas norises vietu vai tuvākajā ziedu kioskā, netālu no kapiem.

Mēdz notikt tā, ka traģisks notikums pārsteidz nesagatavotus pat visstiprākos cilvēkus, un tie nespēj tikt pāri zaudējuma sāpēm. Arī tā ir "MemorialServices" specifika – portālā pieejama psiholoģiskā palīdzība: portālā ir iespēja sazināties tiešsaitē ar pieredzējušiem speciālistiem visā Latvijā. Turklāt arī šos jautājumus var risināt privāti, savā datorā, sev ērtā vietā un laikā, atrodot speciālistu savā apkārtnē vai izvēloties pēc citiem kritērijiem.

Vai portālā ir pakalpojumi un tēmas, kas skar mantojuma lietas?

Ir daudz jautājumu un specifisku nianšu, kad nākas saskarties ar tādu juridisko specifiku kā mantojuma lietu kārtošana. Ne katrs cilvēks ir informēts, kā rīkoties šādā situācijā. "MemorialServices" ir publicējis plašu informatīvo materiālu par mantošanas veidiem un kārtību Latvijas republikā, kā arī portālā ir iespēja gūt bezmaksas konsultāciju, uzdodot jautājumu jebkuram juristam tiešsaistē. Uzziniet par savām tiesībām, kā arī par to, kā pareizi noformēt šo jautājumu kārtošanu.

Kā atrast meklējamos objektus?

"MemorialServices" ir paredzēts, lai atvieglotu jebkuru komunikāciju, kad rodas nepieciešamība saskarties ar šo sfēru – portālā var atrast visas Latvijas kapsētas un baznīcas, kā arī ievērojamus memoriālos objektus. Jebkuram objektam varat uzstādīt maršrutu – kā nokļūt līdz tam, līdzīgi mūsdienīgai navigācijas ierīcei.

Kā atrast nepieciešamo informāciju?

"MemorialServices" sniegs palīdzīgu roku, lai atbalstītu un konsultētu cilvēkus, kuriem tas nepieciešams. Sekojiet līdzi aktuālajai informācijai portāla jaunumu sadaļā un "Memorial Services" "Facebook" lapā.

Kas var sadarboties ar portālu, lai arī sniegtu savu atbalstu cilvēkiem?

Portāls aicina speciālistus, saistībā ar dažādām pakalpojumu grupām šajā sfērā, publicēt savu viedokli, informēt sabiedrību par dažādiem jautājumiem. Katram reģistrētam pakalpojumu sniedzējam ir savs privāts "kabinets" portālā, šajā vietnē pakalpojumu sniedzējs var viegli un ērti mainīt un papildināt informāciju, ievietot aktuālās preces un piedāvājumus, komunicēt ar klientiem tiešsaistē. Atgādinām, ka šī ir specializēta vide, kur drīkst un vajag atklāti par to runāt. Redzot aizvien pieaugošo apmeklētāju skaitu, ar gandarījumu var secināt, ka šī interaktīvā vietne ir labs atbalsts tiem, kam tas nepieciešams.

Portāls "MemorialServices" patiesi rūpējas, lai, saskaroties ar tādiem grūtiem dzīves brīžiem, atvieglotu rūpju smagumu un zaudējuma sāpes, lai, kopā ar profesionāliem pakalpojumu sniedzējim, palīdzētu cilvēkiem risināt dažādus jautājumus, kas var rasties saistībā ar tādu notikumu kā tuvinieka zaudējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!