Foto: SIA"Veselības centrs Medeors pluss"
Arvien vairāk turpina pieaugt pirmreizējo pacientu skaits ar muguras saslimšanām. 85% no visiem pacientiem lielākoties griežas ar sūdzībām par muguras sāpēm un muguras problēmām. Tam par iemeslu ir vairāki cēloņi, bet mūsdienu lielākā problēma ir ilgstošā sēdēšana un mazkustīgs dzīvesveids.

Ļoti bieži problēmas cēlonis nav mugura pati par sevi, bet dažādu muskuļu spēka un garuma nevienmērīga attiecība. Pieredze rāda, ka vieglāk ir rūpēties par veselības profilaktiskajiem pasākumiem, iemācīties veikt pareizas ikdienas aktivitātes un nelielas fiziskās aktivitātes muguras veselības saglabāšanai, - nekā mācīties sadzīvot ar sāpēm vai veikt sarežģītas mugurkaula operācijas. Variantu daudz, un vienmēr ir labi, ja līdzās atrodas kāds zinošs speciālists, kurš var izvērtēt, kas vajadzīgs tieši tev, ieteikt, ar ko sākt, un soli pa solim sekot līdzi ceļā uz labāku veselību. Ne vienam vien cilvēkam šādus uzticamus sabiedrotos laimējies atrast Veselības centrā Medeors pluss.

Veselības centrs izveidots, lai sniegtu palīdzību cilvēkiem ar muguras problēmām, sporta traumām, palīdzētu pēcoperācijas rehabilitācijā. Piedāvāts tiek veselības uzturēšanas programmas biroja darbiniekiem, grūtniecēm, sievietēm pēcdzemdibu periodā, pusaudžiem un jauniešiem, kā arī senioriem. Centrā speciālisti nodrošina individuālu pieeju katram klientam, jo mēs milam savu darbu un cilvēkus, spējam cienīt katra cilvēka individuālās vajadzibas un izvēlēties piemērotākos risinājumus atbilstoši veselības stāvoklim.

Grupu vingrošana. Veselības centrā darbojās gan ārstnieciskās vingrošanas, gan veselības vingrošanas grupas. Veselības vingrošana, ko sevišķi iecienījuši sēdoša darba veicēji, ietver vispārattīstošus vingrojumus, tā palīdz muguras, vēdera un iegurņa muskuļu stiprināšanai u.c. Uz ārstniecisko vingrošanu nāk cilvēki ar lielākām problēmām, pēc traumām, operācijām. Šie vingrojumi ir mazliet vieglāki un slodze mazāka. Atsevišķa grupa domāta cilvēkiem, kuri pārkāpuši 60 gadu slieksni, tajā ir daudz pastāvīgu dalībnieku un katra nodarbība tiek gaidīta ar prieku.


Slinga terapija. Slinga jeb elastīgo saišu terapija tiek saukta arī par pasīvo vingrošanu. Uz to tiek nosūtīti cilvēki pēc insulta, pēc vieglām traumām, un īpaši - pēc muguras operācijām, kad vēlams uzsākt rehabilitāciju pēc iespējas drīzāk. Slinga terapija ir saudzējošāka nekā vingrošana. Tā palīdz atjaunot kustību apjomu un muskuļu spēku. Ja cilvēkam nav bijusi operācija vai trauma, bet ir protrūzija (starpskriemeļu diska izvelvējums) vai trūce, terapija ir vairāk vērsta uz iegurņa stabilizāciju un muguras stabilizāciju, uzlabojas ari gaita un stāja.

Teipošana. Tā domāta sāpju un tūskas mazināšanai un ir lietojama bez speciāla ārsta nosūtijuma. Sporta medicīnā to plaši izmato muskuļu sastiepumu un ieplīsumu, saišu sastiepumu un ieplīsumu, mežģījumu un tamlīdzīgos gadījumos. Uzlīmējot teipu uz ādas, tiek palielināta telpa starp ādu un zemāk esošām struktūrām, samazinās spiediens uz sāpju receptoriem, kustību laikā tiek iedarbināts sūkņa efekts, kas veicina asinsriti un limfas cirkulāciju, līdz ar to mazinās tūska un sāpes.


Masāža. Lai saņemtu ārstniecisko masāžu, nepieciešams ārsta nosūtījums. Ja cilvēks ierodas pēc savas iniciatīvas, vajadzīga fizioterapeita konsultācija, nereti viņu nosūta uz papildu izmēklējumiem, kuru rezultāti ļauj spriest par to kāda masāža ir vajadzīga un vai masāžu vispār drīkst veikt. Masāža nenovērš muguras sāpju cēloņus, bet tas ir viens no fizioterapijas paņēmieniem, ar kura palīdzību sāpes var mazināt.

Veselības centrā pieejama arī sporta masāža, relaksējošā un trigerrpunktu masāžas, pretcelulīta un vakuummasāža. Centrā veic ari fizikālās medicīnas procedūras: ultraskaņas terapiju, transkutāno elektroneirostimulāciju un fonoforēzi. Ultraskaņas terapija un fonoforēze vairāk vērsta uz iekaisuma procesu mazināšanu, piemēram, ja bijuši locītavu somiņu iekaisumi vai saišu bojājumi, bet elektroneirostimulāciju vairāk kalpo sāpju mazināšanai.

SIA"Veselības centrs Medeors pluss"'

Raiņa bulvāris 27,Rīga,LV-1050

+371 26176608 / 6722606

e-pasts:medeors@gmail.com

www.fizioterapijapluss.lv

https://www.facebook.com/Medeors/

http://www.draugiem.lv/fizioterapijapluss/

https://twitter.com/SIA_Medeors

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!