Foto: Elkor
No 21. janvāra līdz 5. martam universālveikala ELKOR PLAZA telpās viesosies ceļojošā robotikas izstāde "Robotu balle", kurā būs iespējams aplūkot aptuveni 20 dažādus robotus, kas tapuši 12 pasaules valstīs un tiek izmantoti dažādās biznesa, sociālo pakalpojumu un izklaides jomās.

Starptautisko kolekciju papildinās robotikas sasniegumi no Latvijas un paplašinātās realitātes tehnoloģijas, kā arī dažādas meistarklases, kurās būs iespēja izzināt inženiera profesijas aspektus, kā arī apgūt projektēšanas, programmēšanas un robotu konstruēšanas pamatus, izmantojot 3D drukas un citas inovatīvas tehnoloģijas.

"Robotu balle" ir unikāls projekts, kurā cilvēki satiekas ar dažādu nozaru robotiem – gan tādiem, kas veic dažādas praktiskas funkcijas, gan pārsteidzošiem izklaides industrijas risinājumiem. Izstādes izklaidējoši izglītojošais formāts aicina ikvienu iepazīt robotikas sasniegumus un saprast, kā kustas, runā, domā un varbūt pat jūtas roboti. Nākotne, ko esam pieraduši saistīt ar zinātniskās fantastikas kino, ir pienākusi," sacīja izstādes vadītāja Latvijā Inga Kadeka.

"Robotu balle" pirmo reizi izstādīta 2014. gadā Maskavā, un kopš tā laika viesojusies desmit pilsētās, piesaistot 475 000 apmeklētāju.

Par uzņēmumu
ELKOR ir 100% Latvijas uzņēmums, kas dibināts 1989. gadā Rīgā. ELKOR mazumtirdzniecības tīkla veikali piedāvā elektronikas preces, apģērbus un apavus sievietēm, vīriešiem un bērniem, preces sportam un tūrismam, bērnu preces, pārtiku, mājas preces un mēbeles. Tāpat uzņēmums sniedz tehnikas servisa un apkopes pakalpojumus. 2015. gadā ELKOR apgrozījums sastādīja 54 miljonus EUR. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 600 darbinieku.

Informāciju sagatavoja
Dzintra Krūze
ELKOR sabiedrisko attiecību speciāliste
T + 371 67070783
www.elkor.lv

Vairāk par pasākumu skatīt:
http://www.robotuballe.lv/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!