Foto: Publicitātes foto
Iesācējuzņēmums "Sonarworks" Latvijā izstrādājis un piedāvā unikālu tehnoloģiju, kas ļauj ar programmatūras palīdzību izlabot esošās nepilnības skandās un austiņās. Kompānijas radīšanas un gūto panākumu pamatā ir komanda, kuru vieno kaisle pret mūziku un tajā tiek dota iespēja visiem ietekmēt kompānijas attīstību.

Kopš ielaušanās profesionālā audio tirgū, kas notika 2015. gada sākumā, "Sonarworks" kļuvis par pasaules līderi digitālās skanējuma korekcijas jomā. Tiesa, ideja par "Sonarworks" radīšanu un veidošanu radās jau 2012. gadā, bet uzņēmums oficiāli tika reģistrēts gadu vēlāk. Pēc pirmo investīciju piesaistes sešsimt tūkstošu eiro apmērā no "Imprimatur Capital" 2013. gadā kompānija koncentrējās uz komandas izveidi un idejas pārvēršanu konkurētspējīgā produktā. Nu jau vairāk nekā 5 tūkstoši studiju visā pasaulē lieto "Sonarworks" "Reference 3" izstrādāto kalibrācijas programmatūru – no ar entuziastiem mājās studijās līdz pat studijām, kas ieraksta dažādas slavenības.

Šogad populārais Latvijas audio tehnoloģiju uzņēmums "Sonarworks" trešajā investīciju iespēju kārtā piesaistījis 700 000 eiro, tādējādi topot par vienu no Latvijā visvairāk investētajiem iesācējuzņēmumiem ar kopumā 1,5 miljonu eiro apmēra investoru finansējumu. Šīs, trešās investīciju kārtas investori ir - fonds FlyCap Investment Fund I AIF, kura lielākais investors ir Attīstības finanšu institūcija ALTUM, privātais investors Vilis Vītols un fonds AIF Imprimatur Capital Technology Venture Fund. Nupat iegūtos līdzekļus paredzēts ieguldīt jaunā produktā plašākam tirgum, kas ļaus ikvienam mūzikas klausītājam dzirdēt mūzikas skanējumu precīzi tādā kvalitātē, kā to mūziķis radījis ierakstu studijā, neatkarīgi no tā, kāda būs ierīce, ko klausītājs izmantos.

Investori norādījuši, ka uzņēmumā "Sonarworks" viņus pārliecināja tieši sasniegtie biznesa rezultāti un potenciāls, kas apslēpts unikālās tehnoloģijās un komandā. Ņemot vērā, ka jaunradītais uzņēmums nedaudzu gadu gaitā ir strauji audzis, īsā laika posmā sasniedzot jaunu apgrozījuma rekordu, jau šī gada sākumā ienākumi no pārdošanas pārsniedza izmaksas. Tāpat, uzņēmuma radošajai komandai neaptrūkstas ideju un iestrādņu, kā paplašināt pircēju auditoriju un izmantot visas iespējas, ko šī tehnoloģija dod, kas arī ir bijis liels pluss, lai investori izlemtu par labu tieši šim uzņēmumam.

2016. gadā Sonarworks izstrādātā programmatūra ieguva prestižā britu audio žurnāla "Sound On Sound" piešķirto gada produkta godalgu. Arī labi zināmais profesionālā audio žurnāls "Musictech" ir piešķīris inovāciju balvu Sonarworks austiņu kalibrācijai. Balva saņemta ASV profesionālā audio izstādes "The NAMM 2016 Show" laikā Anaheimā. Tajā, tieši pirms gada "Sonarworks" prezentēja savu inovatīvo austiņu kalibrācijas programmatūru. Britu laikraksts "Reference 3" programmatūru aprakstījis savā izdevumā, kur tā nodēvēta par "revolucionāru" un parādīta uz žurnāla vāka.

Žurnāls "Sound On Sound" ik gadu piešķir balvas vairākās produktu kategorijās, ko nosaka lasītāju balsojums. Tieši tādēļ "Sonarworks" piešķirtā godalga zīmīga ar to, ka tās ieguvēju izvēlas nevis pēc lasītāju simpātijām, bet gan vadoties pēc žurnāla redaktoru komitejas vērtējuma. Iepriekš šādas balvas saņēmušas tādas kompānijas kā "Sony", "Roland" un "Slate Digital".

Inovatīvo programmu "Reference 3" "Sonarworks" izstrādāja 2014. gadā un prezentēja 2015. gada janvārī izstādē "The NAMM 2015 Show". Programmatūras izstrādes pamatā ir inovatīva austiņu mērīšanas metode, kas sniedz iespēju noteikt to trūkumus un pēcāk digitāli izlabot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!