Foto: Publicitātes attēls
Otrdien, 31. oktobrī, Brazīlijas Federālā apelācijas tiesa paziņoja lēmumu par apelāciju "Stolichnaya" preču zīmes lietā, apstiprinot "SPI Group" īpašumtiesības uz preču zīmēm. Apelācijas tiesas lēmums tika pieņemts vienbalsīgi, tiesneši nolēma 3:0 par labu "SPI".

Šis lēmums nozīmē vēl vienu sakāvi Krievijas valsts uzņēmumam "FKP Sojuzplodoimport" ("FKP") un trim citām saistītajām pusēm pēc vairākiem pagaidu lēmumiem, tostarp Augstākā līmeņa tiesas līmenī un Riodežaneiro Federālajā tiesā, kas 2016. gada martā lēma par labu "SPI".

No tiesneša referenta sprieduma izriet, ka, pirmkārt, Krievijas tiesas 2011. gada spriedums Krievijas valsts uzņēmuma labā nav pietiekams, lai pamatotu "FKP" prasības Brazīlijā. Otrkārt, nav pierādījumu tam, ka sākotnējais apstrīdēto preču zīmju īpašnieks "VVO Sojuzplodoimport" turpināja pastāvēt kā "FGUP Sojuzplodoimport", un, treškārt, jebkurā gadījumā prasījumiem ir noteikts laika ierobežojums saskaņā ar Brazīlijas likumu par 5 gadu pieļaujamo termiņu.

"SPI Group" jau gaidīja pozitīvu rezultātu Brazīlijā, tāpat kā vairākās citās jurisdikcijās, kurās "FKP" ir izvirzījusi līdzīgas prasības, jo ilgstošajā strīdā izvirzītajām prasībām nav pamatojuma. "SPI" un saistītajiem uzņēmumiem pieder "Stolichnaya" preču zīmes vairāk nekā 180 valstīs.

Par "SPI Group"

"SPI Group" ir neatkarīgs uzņēmums ar talantīgu daudznacionālu komandu, kuras galvenā mītne atrodas Luksemburgā, ar ražotnēm ASV, Latvijā, Meksikā, Argentīnā un Spānijā. "SPI" ir apņēmušies izveidot ievērojamu premium stipro alkoholisko dzērienu zīmolu portfeli, ko tā īsteno, kontrolējot un pilnveidojot katru procesa posmu, sākot no audzēšanas līdz pat produkta izplatīšanai.

Par "Amber Beverage Group"

"SPI Group'' ietilpstošā "Amber Beverage Group" ir vadošā vīna un stipro alkoholisko dzērienu holdinga sabiedrība Baltijas valstīs, kuras birojs atrodas Rīgā, Latvijā. "Amber Beverage Group" uzņēmumi ražo, pilda, eksportē, izplata vairumtirdzniecībā un pārdod plašu alkoholisko dzērienu klāstu, ko veido gandrīz 500 zīmoli, viens no tiem ir arī "Stolichnaya".

"Amber Beverage Group" uzņēmumi eksportē preces uz vairāk nekā 170 pasaules tirgiem un piedāvā noliktavas pakalpojumus 12 tūkstošu m2 platībā Latvijā un 14 tūkstošu m2 platībā Lietuvā. Uzņēmumam pieder vairāk nekā 130 zīmoli teju visās alkoholisko dzērienu un vīnu kategorijās; īpašu atpazīstamību tas ieguvis degvīnu, biteru jeb rūgto uzlējumu, brendiju, tekilas un dzirkstošo vīnu ražošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!