Foto: Publicitātes foto
Neatkarīgi no tā, vai tu centies atbrīvoties no parādiem, iekrāt naudu īpašam pirkumam vai ceļojumam, vai vienkārši iemācīties labāk plānot savu ikdienas budžetu, mūsdienās ir pieejamas daudzveidīgas mobilās aplikācijas, kas var palīdzēt sasniegt jebkurus finansiālos mērķus. Esam sagatavojuši 10 populārākās aplikācijas, kuras noderēs ikvienam, lai pārvaldītu savu finansiālo situāciju.

1. Tavas bankas mobilā aplikācija

Mūsdienās lielākā daļa banku un kredītiestāžu ir izveidojušas ērti lietojamas mobilās aplikācijas. Eksperti atzīst, ka šis ir labs veids, kā sākt savu finanšu plānošanu. Tu viegli un ātri varēsi pārbaudīt savu kontu atlikumu, veikt pārskaitījumus, apmaksāt rēķinus utt.

Tāpat ir iestādes, kas ļauj aplūkot noguldījumu apjomu, atrast tuvāko bankomātu un izmantot dažādus citus noderīgus rīkus. Dažas no pazīstamākajām aplikācijām Latvijā ir pieejamas "Swedbank", "SEB", "DNB", "Citadele" u.c. Lielākoties tās ir pieejamas gan "Android", gan "iOS" lietotājiem.

2. "Wallet – Money, Budget, Finance Tracker, Bank Sync"

(pieejama gan "Android", gan "iOS" lietotājiem)

Šī ir aplikācija ar īpašu misiju. Tās mērķis ir palīdzēt tev iemācīties kontrolēt savu juceklīgo finansiālo situāciju, turklāt tik ātri, cik vien iespējams. Līdzīgi kā daudzas citas, arī šī piedāvā iespēju sinhronizēt tavu banku kontu atlikumus un veiktos pārskaitījumus, lai vari tos vieglāk pārskatīt.

Tāpat, ja nepieciešams, tava otrā pusīte, finanšu konsultants vai kāds cits varēs piekļūt tava profila datiem, ja ar tiem dalīsies. Noderīga ir dažādu valūtu iespēja, datu sinhronizēšana "mākonī", dažādas veidnes, iepirkšanās sarakstu veidošana, kā arī datu eksportēšana vairākos failu tipos. Ir vērts ieskatīties!

3. "Fast Budget – Expense Manager"

(pieejama gan "Android", gan "iOS" lietotājiem)

Šī aplikācija padara finanšu kontroli vienkāršu un nesāpīgu. Tajā viegli ievadīt visus datus, kas nepieciešami tava budžeta plānošanai. Programma ir saprotama, viss tiek izskaidrots. Viena no labākajām aplikācijas īpašībām ir iespēja pielāgot pārskata lapu pēc savām vajadzībām. Izdzēs to, kas tev nav svarīgs, atstājot datus, kas tev ir būtiski! Aplikācija arī piedāvā iespēju izveidot slēpto profilu.

4. "Goodbudget: Budget & Finance"

(pieejama gan "Android", gan "iOS" lietotājiem)

Vai zināji, ka finanšu eksperti iesaka izmantot aploksnes vai burciņas kā vizuālos rīkus, lai ierobežotu tēriņus? Bet iespējams, tavs mērķis ir izmantot tehnoloģijas savā labā? Šī aplikācija piedāvā iespēju izveidot budžeta sistēmu, izmantojot līdz pat 20 virtuālām aploksnēm, lai tajās iedalītu savus regulāros un neregulāros izdevumus. Tā piefiksē tavus tēriņus un sniedz sev kopsavilkumu. Aplikāciju nav nepieciešams sinhronizēt ar bankas kontu. Taču, ja vēlies, to vari sinhronizēt ar citām ierīcēm.

5. "You Need a Budget"

(pieejama gan "Android", gan "iOS" lietotājiem)

Šī populārā aplikācija agrāk bija pieejama tikai datoros, taču tagad tu to vari izmantot gan planšetē, gan viedtālrunī. Tev ir iespēja sekot līdzi savam budžetam, pievienot pārskaitījumus, kā arī sinhronizēt aplikāciju telefonā ar datoru. Aplikācija ļauj viegli kontrolēt ienākošo uz izejošo naudas plūsmu. Laba opcija – parādu atdošanas rīks, kas palīdzēs tev vienkāršāk atmaksāt aizdevumus.

6. "Spendee"

(pieejama gan "Android", gan "iOS" lietotājiem)

Vēl viena aplikācija, kas tev ļauj sekot līdzi savam budžetam. Tai ir ļoti noderīga opcija, kas palīdz kontrolēt izmaksas, lai tu labāk izprastu to, kurās jomās tev ieteicams vairāk ietaupīt.

Ir pieejami īpaši pielāgoti "maciņi" īpašiem gadījumiem, piemēram, kāzām, dzimšanas dienām un jubilejām. Tie neietekmēs tavu kopējo maciņu, ļaujot nošķirt konkrētas izmaksas no vispārējām. Nelielās infografikas vizuāli atspoguļos tavu finansiālo situāciju. Šī ir funkcijām bagāta aplikācija, kas piedāvā arī datu sinhronizēšanas iespēju.

7. "Home Budget with Sync"

(pieejama gan "Android", gan "iOS" lietotājiem)

Šajā aplikācijā uzsvars ir likts uz to, ka lietotājs izveido vēlamo budžetu, kurā jāiekļaujas, pārvalda ienākumu un izdevumu apjomu, daloties ar šo informāciju ar ģimeni. Šī ir laba iespēja tiem, kuri vēlas kontrolēt ģimenes kopējo budžetu un grib, lai šajā procesā iesaistās ikviens tās loceklis. Ir svarīgi sekot līdzi pirkumiem, lai saprastu, kam tērē vairāk un kam mazāk.

8. "Fudget"

(pieejama gan "Android", gan "iOS" lietotājiem)

Daudzas mobilās aplikācijas ir ļoti bagātīgi piepildītas ar dažādām opcijām, rīkiem un iespējām. Lai arī, protams, daļai sabiedrības tās liksies noderīgas, "Fudget" ir aplikācija, kas patiks tiem, kuri novērtē vienkāršību un spēju izmantot opcijas jebkurā mirklī.

Viens lodziņš ļauj tev pievienot ienākumus, cits – izdevumus, un katram no tiem var pievienot nosaukumu, mainīt secību utt., bet lapas apakšā redzama summa, kas parāda tavu šā brīža budžetu. Aplikācijā nav atsevišķu ietaupījumu kategoriju, attēlu, grafiku vai citu detaļu, kas var sarežģīt dzīvi. Ļoti viegli lietot.

9. "AndroMoney"

(pieejama gan "Android", gan "iOS" lietotājiem)

Šī ir viena no populārākajām budžeta plānošanas aplikācijām, ko pierāda arī augstais novērtējums "Google Play" veikalā (4.7). Sākumā tiek parādīts kopsavilkums par iespējām, kuras aplikācija piedāvā. Pēc tam ir iespējams izveidot izmaksu kategoriju, projektus, veikt piezīmes, apskatīt statusu utt. Valūta tiek piemērota atrašanās vietai. Ir iespējams pievienot tik daudz izmaksu kategoriju, cik nepieciešams.

Tāpat, ja vēlies, vari sekot līdzi arī ienākumiem un naudas pārskaitījumiem. Izmaksas tiek sakārtotas pārskatāmā kalendārā. Tu vari izmantot arī īpašu budžeta kalkulatoru, kā arī redzēt izmaksas grafiku veidā.

10. "Money Manager Expense & Budget

(pieejama gan "Android", gan "iOS" lietotājiem)

Arī visai iecienīta budžeta plānošanas aplikācija viedtālrunim. Par papildus maksu tai pieejama "Pro" versija, taču arī klasiskā versija strādā ļoti labi un piedāvā dažādas noderīgas funkcijas. Izmantojot šo aplikāciju, tu viegli varēsi pārvaldīt savu budžetu un izmaksas, kontrolēt kredītkartes un debetkartes, kā arī aplūkot statistiku! Ja nepieciešams, datus vari aizsargāt ar paroli.

Ieteikumi, kurus der atcerēties, pirms lejupielādē aplikāciju:

  • Padomā, vai tā apmierina tavas vajadzības un piedāvā tev nepieciešamās funkcijas!
  • Vai aplikācija ir pieejama tavā valstī? Ne visas finanšu aplikācijas ir universālas, daļa no tām var nebūt pieejamas Latvijā, taču augstāk minētās bija iespējams lejupielādēt.
  • Vai man ir jāmaksā? Izvērtē, vai vēlies maksāt par papildu funkcijām, aplikācijas "Pro" versiju utt.
  • Cik droša ir aplikācija? Tā kā informācija, kas tajā pieejama, satur sensitīvus datus, varbūt labāk izvēlēties tādu aplikāciju, kura piedāvā informācijas aizsardzību ar paroli.
AIZŅEMIES ATBILDĪGI, IZVĒRTĒJOT SAVAS IESPĒJAS ATMAKSĀT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!