Kā jau iepriekš ziņoja Latvijas masu saziņas līdzekļi, sākot ar šā gada 13. februāri, aviokompānija Turkmenistan Airlines sāka veikt regulārus lidojumus maršrutā Ašgabata – Rīga – Ašgabata. Reisi tiek veikti ar lidmašīnām Boeing 737-800, reisu biežums reizi nedēļā.

Tā, atjaunojot gaisa tiltu starp divu valstu galvaspilsētām, ir sperts liels solis starpvalstu kontaktu dibināšanā visos līmeņos. Latvijas un kaimiņvalstu biznesa aprindām paveras jauns tirgus vienā no bagātākajām valstīm Vidusāzijā. Šī reģiona daudzie kultūras pieminekļi nes sev līdzi "1000 un 1 nakts" pasaku burvību.

No otras puses, tādas pašas iespējas biznesa attīstībai Baltijas valstīs paveras arī Turkmenistānas uzņēmējiem. Plašas iespējas paveras arī tūrisma jomā. Latvija tradicionāli ir izveidojusies par pievilcīgu vietu atpūtai Vidusāzijas iedzīvotājiem, kuriem ir vēlme vasarā atpūsties no Karakumu tveices.

Nesen notikušajā tūrisma izstādē BaltTour - 2015, Aviokompānija Turkmentistan Airlines demonstrēja plašas iespējas ceļotgribētājiem, kuri ir izvēlējušies Ašgabatu kā tranzīta zonu lidojumiem uz Dienvidaustrumu Āzijas un Persijas līča valstīm. Reisiem Ašgabata - Rīga - Ašgabata ir ļoti pievilcīgas cenas un ērta pārsēšanās lidojumiem uz Dubaiju un Bangkoku. Vasarā plānota arī pārsēšanās lidojumiem uz Pekinu, Almatu un Kualalumpuru.

Aviokompānijai Turkmenistan Airlines ir Interline vienošanās ar aviokompāniju Air Baltic.

Par visiem interesējošiem sadarbības jautājumiem ar aviokompāniju Turkmenistan Airlines jūs varat vērsties pie aviokompānijas pārstāvja Latvijā Serdar Turaev - turaevserdar@gmail.com.

Papildus informāciju par Turkmenistānu, vīzu noformēšanu, pasažieru un kravu pārvadājumiem uz Turkmenistānu Jūs varat atrast sekojošās vietās:

1. Aviokompānijas Turkmenistan Airlines mājas lapā - turkmenairlines.com

2. Informācija par valsti - turkmenistan.ru, turkmenistan.gov.tm

3. Kravu pārvadājumi - oficiālais partneris SIA "Profi Logistiks", Dmitrijs Vintuļaks, tel. - +371 67207964; e-pasts: avio@profilogistic.com; profilogistic.com

4. Pasažieru pārvadājumi - oficiālais pārvadājumu pārdošanas aģents Rīgā:

SIA "Aviation Service"

Lidosta "Rīga", 3. stāvs, 306. kab.,

Tel. +371 67220354, 67220355

e-pasts: booking@apollo.lv

aviationservice.lv

Turkmenistan Airlines piedāvā tiešos reisus Rīga-Ašgabata-Rīga, kā arī reisus uz Bangkoku un Dubaiju caur Ašgabatu.

Aviokompānija Turkmenistan Airlines ielūdz Jūs uz lidojumu un novēl Jums patīkamu lidojumu un panākumus biznesā!

Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!