Foto: Publicitātes attēli
Ātro kredītu pirmsākumi ir meklējami ASV un Lielbritānijā, bet Latvijā šie pakalpojumi ir ieviesti ap 2005.gadu, kad kredīta noformēšanai bija vajadzīgas 60 minūtes. Šobrīd ātro kredītu kompānijas ir apvienojušās Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijā, veicinot godīgas biznesa attiecības. Tieši tāpēc ātrais kredīts ir kļuvis tik populārs risinājums, ja nepieciešami papildus līdzekļi, lai veiktu steidzamus maksājumus.

Kas ir ātrais kredīts?
Ātrais kredīts internetā ir neliels aizdevums, kam iespējams pieteikties internetā. To iespējams saņemt apmēram 10 līdz 15 minūšu laikā un nav nepieciešams galvotājs, kā arī ķīla. Liela daļa kredītkopmānijas piedāvā pirmo kredītu bez maksas jeb bez procentu likmes. Tas nozīmē, ka Jums būs jāatdod tieši tik liela naudas summa, cik aizņēmāties. Lai reģistrētos un saņemtu kredītu Jums nepieciešams:

  • Dators un interneta pieslēgums, lai pirmajā reizē veiktu reģistrāciju, bet pēc tam nosūtītu pieteikuma anketu;
  • Mobilais telefons, lai saņemtu īsziņu par kredīta piešķiršanu;
  • Bankas konts kādā no Latvijas bankām, lai pāris minūšu laikā saņemtu nepieciešamo naudas summu.

Izskatot Jūsu pieteikumu, kredītspeciālisti ņems vērā arī Jūsu kredītvēsturi. Ja esat aizņemies naudu jau iepriekš, Jums nevar būt parādu. Atcerieties, ka ātrais kredīts nav paredzēts iepriekšējo kredītsaistību segšanai!

Kredītu salīdzināšanas vietnes
Šobrīd internetā ir atrodamas arī vairākas vietnes, kur vienkopus var iepazīties ar tādiem parametriem kā:

  • Maksimālā aizdevuma summa;
  • Procentu likme;
  • Aizdevēja darba laiks;
  • Vecums, no kāda iespējams kredītu saņemt;
  • Vai pirmais kredīts ir bez maksas.

Šādā veidā Jūs varat ietaupīt savu laiku, bet pirms lēmuma izdarīšanas, iepazīstieties ar informāciju, kas pieejama aizdevēja mājaslapā vai sazinieties ar kredītspeciālistu, kas atbildēs uz visiem jautājumiem un palīdzēs izvēlēties piemērotāko kredīta veidu. Pozitīvi ir novērtēts ZUZ salīdzināšanas portāls, jo tas ir vecākais un pieredzes bagātākais šāda veida portāls Latvijā.

Kredīta pieteikumu iespējams nosūtīt arī ar SMS starpniecību
Vairākas kredītkompānijas piedāvā aizdevuma veidu "SMS kredīts". Tas ir ātrais aizdevums, kur pieteikumu varat nosūtīt, izmantojot savu mobilo tālruni. Paturiet prātā, ka šādu opciju varat izmantot tikai tad, ja aizņematies atkārtoti, jo reģistrācija un sava konta izveide ir jāveic izvēlētā aizdevēja mājaslapā.

Aizņemšanās mērķis
Pirms jebkuras aizņemšanās ir nepieciešams izvērtēt, vai naudas summa patiešām Jums ir vajadzīga, kā arī, vai kredītu varēsiet atmaksāt līgumā norādītajā termiņā. 3 iemesli, kāpēc aizdevumi var būt noderīgi:

  1. Nepieciešams apmaksāt mājokļa īri vai komunālos maksājumus;
  2. Jāsedz medicīniskie izdevumi vai nepieciešams iegādāties medikamentus;
  3. Jānomaksā rēķins par automašīnas, elektropreču vai sadzīves tehnikas remontu.

Neaizmirstiet, ka aizdevumi internetā nav paredzēti citu kredītsaistību nomaksāšanai, kā arī izklaidei. Rūpīgi izvērtējiet, cik liela naudas summa Jums ir nepieciešama un vai tiešām nav iespējams nogaidīt līdz algas dienai.

Ātrais kredīts būs piemērots risinājums negaidītām finansiālām grūtībām, taču aizņemieties atbildīgi, izvērtējos savus ikmēneša ienākumus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!