Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda sestdien izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas Nacionālajā hokeja līgā (NHL), papildlaikā apturot meistarsacīkšu līderi Bostonas "Bruins".

"Sabres" izbraukumā uzvarēja ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:0, 1:2, 1:0), uzvaras vārtus gūstot Aleksam Takam.

Spēles 14.minūtē ar metienu bez ripas apstādināšanas bostoniešus vadībā izvirzīja Davids Pastrņāks. Trīs minūtes vēlāk laukuma saimnieki kļūdījās savā aizsardzības zonā, "Sabres" uzbrukuma līderim Teidžam Tompsonam pēc Džefa Skinera piespēles panākot 1:1.

Otrajā periodā pēc nospēlētām divām minūtēm Taks vidusszonā atbruņoja pretinieku un sekmīgo epizodi noslēdza ar vārtu guvumu - 2:1 "Sabres" labā.

Trešās trešdaļas sestajā minūtē pēc saspēles mājiniekiem vairākumu realizēja Patriss Beržerons, bet 13.minūtē "Bruins" izmantoja brīdi, kad viesi veica maiņu, un Breds Maršāns izvirzīja bostoniešus vadībā. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 37 sekundes, viesiem spēlējot bez vārtsarga un ar sešiem laukuma spēlētājiem, Dilans Kozenss izlīdzināja rezultātu.

Cīņa turpinājās papildlaikā, kura ceturtajā minūtē pēc Kozensa piespēles Taks izpildīja precīzu metienu pretī vārtiem. Uzvaras vārtu autors Taks šajā mačā piedalījās visos četros precīzajos metienos, cīņu pabeidzot ar 2+2.

"Sabres" vārtsargs Uka Peka Lūkonens atvairīja 37 metienus, bet "Bruins" vārtos Džeremijs Sveimens neitralizēja 21 ripu.

Girgensons šajā duelī uz ledus pavadīja 12 minūtes un 39 sekundes, nedaudz vairāk kā minūti spēlējot mazākumā. Latviešu uzbrucējs vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja divos no četriem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Šajā sezonā Girgensons 33 mačos guvis trīs vārtus, atdevis sešas rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Sabres" ar 38 punktiem 34 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, kur "Bruins" ar 60 punktiem 36 mačos ir pirmā.

Bufalo hokejisti nākamajā cīņā gada pirmajā dienā viesos cīnīsies ar Otavas "Senators".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!