Foto: Reuters/Scanpix

Bīstamais Āfrikas cūku mēris skāris mājas cūkas vēl divās piemājas saimniecībās Krāslavas novada Indras un Piedrujas pagastos, informē Pārtikas veterinārais dienests (PVD).

Katrā no šīm saimniecībām bija divas cūkas.

Tāpat saņemtie laboratorisko analīžu rezultāti apstiprina Āfrikas cūku mēra (ĀCM) vīrusu vēl četrām atrastajām meža cūkām - divām Dagdas novada Šķaunes pagastā, vienai Krāslavas novada Indras pagastā, četru kilometru attālumā no robežas ar Baltkrieviju, un vienai nomedītajai meža cūkai Dagdas novada Bērziņu pagastā.

Kopumā ĀCM Latvijā konstatēts 30 meža cūkām un 27 mājas cūkām 13 piemājas saimniecībās. Līdz šim slimības epidēmijas dēļ iznīcinātas 189 mājas cūkas.
PVD aicina visus dzīvnieku turētājus, jo īpaši tos, kuri savā saimniecībā tur cūkas, stingri ievērot noteiktos biodrošības pasākumus, tādejādi pasargājot savus dzīvniekus no saslimšanas ar infekcijas slimībām un maksimāli samazinot infekcijas slimību izplatīšanos apkārtējā teritorijā.

Tāpat dienests atgādina, ka no pulksten 8 līdz pulksten 21 darbojas PVD ĀCM "karstais telefons" 20260400 , uz kuru piezvanot var saņemt atbildi vai skaidrojumu par infekcijas apkarošanas un profilakses pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!