Foto: F64

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šonedēļ konstatējuši septiņus jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) gadījumus mežacūku populācijā Latvijā, tostarp pirmo reizi vīruss atklāts mežacūkai Brocēnu novada Remtes pagastā, liecina PVD publiskotā informācija.

Saslimšana ar ĀCM konstatēta arī pa vienai mežacūkai Dagdas novada Ķepovas pagastā, Engures novada Engures pagastā, Kandavas novada Kandavas pagastā, Talsu novada Ārlavas pagastā, Vaiņodes novada Embūtes pagastā un Ventspils novada Vārves pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad kopumā konstatēta 743 ar to slimai mežacūkai 81 novada 239 pagastos un vienā pilsētā.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014. gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!