Foto: F64
Piektdien vakarā Tukuma novadā, Jaunmoku pilī, par ieguldījumu lauksaimniecības attīstībā tiek apbalvoti ikgadējā konkursa "Sējējs-2012" laureāti - lauku uzņēmēji, zinātnieki, zemnieku saimniecības un kooperatīvi.

Laureāta nosaukums konkursa grupā "Lopkopība" tika piešķirts Kocēnu novada zemnieku saimniecībai "Dzintari" un tās vadītājam Andrejam Kārklim.

Nominācijā "Augkopība" par laureāti atzīta Sējas novada SIA "ZS Veģi" un tās īpašniece Inese Karlova.

Savukārt nominācijā "Lauksaimniecības kooperatīvs" par labāko atzīta Dundagas novada lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Dundaga" un tās vadītājs Guntis Pirvits.

Konkursa grupā "Lauku attīstības projekts lauksaimniecībā" laureāta nosaukumu ieguva Brocēnu novada SIA "Rāvas" un tās īpašnieks Uldis Ķirsis.

Konkursa grupā "Lauku attīstības projekts inovācijās" par labāko atzīta Vaiņodes novada SIA "Dēseles dzirnavas" un tās vadītājs Aldis Vīksne.

Konkursa grupā "Lauku attīstības projekts pārtikas ražošanā" balvu saņēma Smiltenes novada AS "Smiltenes piens" un tās vadītājs Ģirts Strazds.

Šogad jaunieviestajā nominācijā "Gada LEADER grupa" par labāko atzīta vietējā rīcības grupa Lielvārdes novada publisko un privāto partnerattiecību biedrība "Zied zeme", kuras vadītāja ir Linda Cīrule.

Savukārt konkursa grupā "Ģimene lauku sētā" trīs zemnieku saimniecības šogad vērtēšanā ieguva vienādu punktu skaitu, tādējādi visas trīs ģimenes saimniecības ieguva laureāta titulu. Balvu saņēma Aglonas novada zemnieku saimniecība "Laima", kurā saimnieko Mežinieku ģimene, Dagdas novada zemnieku saimniecība "Bronki", kurā saimnieko Ļevkovu ģimene, un Ciekuržņu ģimenes Jaunpiebalgas novada zemnieku saimniecība "Jaunķūģi".

Par veiksmīgāko jauno zemnieku atzīts Ogres novada zemnieku saimniecības "Murķīši" īpašnieks Jānis Mūrmanis.

Savukārt nosaukumu "Rītdienas sējējs-mazpulks" ieguva Alūksnes novada Strautiņu mazpulks, kura vadītāja ir Sandra Buliņa, kā arī Priekules novada Krotes mazpulks, kura vadītāja ir Indra Zvirbule.

Par labāko jauno zinātnieku lauksaimniecībai un lauku attīstībai šogad atzīta Vivita Baumane, kura izstrādājusi promocijas darbu "Kadastrālās vērtēšanas modeļu pilnveidošana".

Savukārt balva "Par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā" šogad piešķirta lauksaimniekam Andrim Upeniekam, kas ar mērķtiecīgu un profesionālu darbu sekmējis Latvijas zvērkopības nozares attīstību un joprojām turpina aktīvi darboties.

Tāpat veicināšanas balvas un diplomus kopumā saņēma 19 konkursa dalībnieki visās konkursa grupās.

Kā ziņots, prēmiju "Sējējs" laikā no 1989.gada līdz 1992.gadam nodibināja lauksaimnieku biedrības. 1994.gadā konkurss tika atjaunots jaunā kvalitātē kopā ar Vides ministriju. Kopš 1994.gada konkurss "Sējējs" tiek rīkots katru gadu, un laureāta gods Latvijas lauksaimniekiem kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem apbalvojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!