Foto: RIA Novosti/Scanpix

Saņemtie laboratorisko analīžu rezultāti apstiprinājuši Āfrikas cūku mēra (ĀCM) vīrusu vēl vienai mājas cūkai Ērģemes pagastā Valkas novadā. Turklāt inspektori Ērģemes pusē sestdien saskārušies ar nepatīkamu gadījumu, kad tikušas noņemtas zīmes par karantīnas ierobežojuma teritoriju, portāls "Delfi" uzzināja Pārtikas un Veterinārajā dienestā (PVD).

Šajā piemājas saimniecībā tika turētas deviņas  mājas cūkas, no kurām vīruss konstatēts vienai cūkai. Mājas cūkas ir iznīcinātas, veikta dezinfekcija.

Novietne atrodas tuvu pirms tam skartajai novietnei, tāpēc netiek izslēgts, ka slimība saimniecībā izplatījusies no cilvēkiem, kas veica dzīvnieku aprūpi un neievēroja biodrošības pasākumus.

PVD inspektori Ērģemes pusē sestdien  saskārušies ar nepatīkamu gadījumu, kad tikušas noņemtas zīmes par karantīnas ierobežojuma teritoriju, kuras tika izvietotas ceturtdienas vakarā.

PVD atgādina, ka tāda rīcība nav pieļaujama, ir bezatbildīga un krietni apgrūtina dienesta darbu.

Par konkrēto gadījumu PVD ir telefoniski informējis Valkas novada policijas pārvaldes Kārtības policiju, bet pirmdien iesniegs ziņojumu Valsts policijas reģionālajai pārvaldei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!