Foto: LETA

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) noliedz, ka uz Lietuvā notikušajām vakariņām un medībām būtu aicinājis šīs valsts uzņēmējus.

Lietuvas uzņēmējus uz vakariņām un medībām Panevēžas rajonā uzaicināja Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), piektdien paziņoja Lietuvas lauksaimniecības ministre Virgīnija Baltraitiene. "Cik man zināms, daži uzņēmēji tika uzaicināti pēc Latvijas ministra ierosinājuma," Baltraitiene norādīja piektdien publiskotā paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Dūklavs noliedza, ka būtu aicinājis vakariņās piedalīties Lietuvas uzņēmējus vai ka būtu ierosinājis viņus aicināt. Vaicāts, vai Lietuvas ministre ir paudusi nepatiesu informāciju, Dūklavs aicināja situāciju noskaidrot pie pašiem Lietuvas uzņēmējiem.

""Biovelas" īpašnieku, par ko ministre saka, ka tas ir mans draugs, es nepazīstu," piektdien "TV3 Ziņās" sacīja Dūklavs.

Vērtējot Lietuvas ministres rīcību, viņš teica: "Vienalga, vai tās ir vēlēšanas, vai kādas citas problēmas, tā darīt nedrīkst, šitā pie viņas neviens nebrauks. Pēc šādas uzvedības es teikšu: "Nekā, draudzen mīļā, brauc uz Latviju, tur šitādas šmuces nav"".

Politiķis arī, iespējams, pārspīlējot, aģentūrai LETA izteicās, ka Lietuvas ministre ik pēc trim stundām nākot ar kādu paziņojumu. Ministrs atturējās sniegt sīkākus komentārus saistībā ar Baltraitienes paziņojumu.

Kā ziņots, Dūklavs teica, ka viņu vakariņās un medībās bija uzaicinājusi Lietuvas zemkopības ministre Baltraitiene un viņam nebija informācijas, ka uz pasākumu tiks uzaicināti arī uzņēmēji.

Atsaucoties uz Lietuvas mediju vēstīto, Dūklavs pieļauj, ka vakariņas un medību braucienu, kurā viņš piedalījies, ir apmaksājis Lietuvas zemkopības ministres Virgīnijas Baltraitienes vīrs. Politiķis reizē pauž gatavību painteresēties, lai precīzi noskaidrotu, kas sedza pasākuma izdevumus.

Dūklavs arī nesaskata, ka viņam veidotos interešu konflikts, piedaloties vakariņās un medību braucienā, kurā bija klāt arī uzņēmuma "Biovela" vadītājs Virgīnijs Kantausks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!