Foto: Shutterstock

Izpratnes veicināšanai par Baltijas jūras zivsaimniecību vairākos piejūras novados tiks īstenots projekts "Ēdīsim Latvijas zivis", kas izmaksās 49 785 eiro, uzzināja Engures novada pašvaldībā.

Projektu īstenos biedrība "Partnerība laukiem un jūrai" sadarbībā ar kolēģiem no Ventspils, Dundagas un Salacgrīvas novadiem. Ieceres mērķis ir veicināt piejūrā dzīvojošo jauniešu izpratni par Baltijas jūras zivsaimniecību, zivju pārstrādi, zivju produktu nozīmi uzturā, pilnveidojot zināšanas un prasmes zivju ēdienu pagatavošanā, lai nodrošinātu zināšanu un prasmju pārnesi par Baltijas jūras piekrastes iedzīvotājiem nozīmīgu ienākumu avotu un tūrisma resursu.

Plānots, ka Engures novada jauniešiem tiks rīkotas sešas kulinārijas meistarklases, apmācot 90 cilvēkus. Tikpat interesentu dosies izglītojošos braucienos "Ciemos pie Salacgrīvas, Dundagas un Engures zivsaimniekiem". Plānotas arī trīs vasaras nometnes, un katrā no tām piedalīsies pa 15 skolēniem no katra novada. Projekta noslēgumā taps arī īsfilmas "Zvejniecība un zivju apstrāde - bizness, darbs, hobijs, dzīvesveids".

Pirmās projekta aktivitātes plānots sākt aprīlī, bet projekts kopējais ilgums ir līdz 2019.gada rudenim.

Projekta kopējās izmaksas ir 49 785 eiro, un visas izmaksas sedz Eiropas jūrlietu un zivsaimniecības fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!